Koktélkülönlegességek a felhők felett
Május 20. 07:00
Júliustól egyedi koktél kínálattal várja utasait az Air France légitársaság La Premiére osztálya. A Boeing 777-300 és az Airbus A380 járatainak repertoárját Colin Peter Field - a párizsi Ritz hotel vezető bartendere - által komponált koktélkínálattal bővítik. A tervek szerint a három havonta frissülő koktélkínálat alapösszetevőin – calvados, konyak, armagnac, almalé és pezsgő - nem fognak változtatni a bartenderek, a folyamatos megújulást az elkészítés módjának és a hozzávalók arányainak módosításával fogják elérni.
Természetesen a a La Premiére osztály személyzetét is felkészítik az exkluzív szolgáltatás bevezetésére - a közel 1150 főből álló csapat tagjai az italok tökéletes elkészítési módjának elsajátításához különböző tréningeken vesznek részt. A koktélok mellett a borok és párlatok, és azok szakszerű ajánlása továbbra is fontos szerepet kap: az Air France sommelier képzésben részesült légiutaskisérői ugyanis a világ legjobb borait és röviditalait szervírozzák a különböző menüsorok mellé.
A nyár közepén induló különleges szolgáltatás az 1920-as évek végére jellemző francia eleganciát hivatott feléleszteni. A 20. század elején az Air France jellemzően luxushotelek személyzetét választotta ki a fedélzeti szolgáltatásokban való közreműködésre. Ezt a hagyományt folytatva kérték fel a párizsi Ritz hotel vezető bartenderét egy különleges koktélkínálat kidolgozására.
Colin Peter Field közel 25 éve dolgozik vezető bartenderként Franciaország egyik legnívósabb hotelében, a Ritzben. 14 éves kora óta a koktélkészítés megszállottja; első kitüntetését is igen fiatalon, mindössze 22 évesen szerezte. Karrierje indulása óta számos szakmai elismeréssel gazdagodott, melynek köszönhetően mára nem csak francia, hanem nemzetközi hírnévnek is örvendhet.