Kóstoltál már kabarból készült bort?
április 07. 12:05
A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet 2012-es évjáratú Kabar borát kóstolta a Gaultmillau.hu. Ritkán találkozni ebből a szőlőfajtából készült borral, biztosan felkelti a borkedvelők érdeklődését. "Hedonisztikusan gazdag, kényeztető bor, itt aztán nincs hiány sem illatban, sem zamatban. Kár, hogy a marcipán és a kókusz ennyire ráül, ezek nélkül is elég tartalmas lenne. Citrusosan friss, egzotikusan gyümölcsös, de ízében még fásabb. Szájbetöltő, intenzív, hosszú és enyhén édeskés. Nagy, de gördülékeny, kerek, nincs híján szerkezeti finomságnak sem. Árad belőle a potenciál, de ilyen közönséges és aránytalan fáért pontlevonás jár." - írja a Gaultmillau.hu. A teljes bejegyzést itt olvashatod.