Fröccs

Íme a tökéletes határidőnapló 2016-ra

November 06. 16:45
A Slow Budapest 2016-os anti-határidőnaplójával megismerkedhetsz a november 14-ei Mitiszol Fesztiválon. A naptár valójában arra próbálja ösztnözni a birtokosát, hogy lassítson és kezdje el élni az életét. Gondolatoatk, ételeket, világnapokat és még sok mást is találsz az anti-határidőnaplóban.

Hogy ne csak együnk és igyunk, a Mitiszol Fesztivál 2015-on érdemes lesz szemügyre venni a Slow Budapest vadiúj anti-hat...

Szerző: Terra Hungarica2015. november 6.

„Fantasztikus bor, óriási élmény”

November 06. 14:14
A pfalzi Forstban a Monsbacher birtok egyértelműen vezető szerepet tölt be. A pincészet erőssége a kristálytiszta, minerális rizlingek, amelyek a kabinettől a "Grosses Gewächs"-ig minden kategóriában kitűnő minőségűek - írja a Borrajongó.blog.hu. A cikk szerzője a pincészet 17 tételes borkóstolójáról számolt be, amelyek között kiemelkedett a 2011-es Ungeheuer Riesling Trocken Grosses Gewächs Erste Lage:
 
„Bazaltos, palás, mészköves talajról származó termés, tartályban erjedt és érlelődött. Mély illat, érett citrusokkal, pici őszibarackkal, kezdődő petrolossággal. Iszonyatosan mély, testes, masszív, koncentrált, de közben elképesztően csiszolt, lendületes és fókuszált is. A korty jól kitöltött, végig kiváló intenzitást mutat és elképesztően hosszan tart. Citrusos, grapefruitos, barackos, finoman fűszeres és minerális jegyek keverednek ízében, de az élményt aligha lehet visszaadni. Fantasztikus bor, óriási élmény.”

A szüret után sem ér véget a munka a szőlőben

November 06. 11:45
A Gizella Pince Facebook oldalán a következő videóra bukkantunk. A szüret után sincsen megállás:

Sörrel kéred a Whopper menüt?

November 06. 10:15
A Burger King szeretné bővíteni az italkínálatát, mégpedig sörrel. A gyorséttermi lánc szóvívője így indokolta ennek szükségességét: „Csak fel akarjuk venni a fonalat, a világon mindenhol árulnak sört a hamburger mellé”.

Az Egyesült Királyságban már folyamatban van az engedélyek intézése, hogy a Burger King éttermeiben alkoholt is árusíthassanak. Ha bejön a profilváltás, akkor várható, hogy más országokra is kiterjesztenék az újítást - írja az Origo.hu.

Így zenélnek a borok a pincében

November 06. 06:23
Josko Gravner, az észak-olaszországi bortermelő egy videót posztolt a pincészetének Facebook oldalára, amelyben a bor amfórában való zenéjét hallhatjuk:
Il Canto della Ribolla

Il Canto della Ribolla | Pesem Rebule | The Ribolla's song #gravner

Szerző: Josko Gravner, 2015. november 5.

Most érdemes étterembe menni!

November 05. 17:20
November 19. és 25. között TableFree napokat tartanak több mint 30 budapesti étteremben, amelynek keretén belül kedvezményes ebéd- és vacsoramenüket kínálnak. Az akciótban résztvevő vendéglátóhelyeken előzetesen asztalfoglalás szükséges.
 
Az éttermek között szerepelnek többek közt japán, mexikói, olasz, orosz és indiai ízeket képviselő vendéglátóhelyek is, melyekben 3300 és 5500 forintos, háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt is választhatnak azok, akik előzetesen asztalt foglalnak az étteremhét honlapján.
 
A weboldalon részletes információk szerepelnek arról, mely éttermek vesznek részt az akcióban és milyen fogásokat kínálnak vendégeiknek.
 
Egyes vendéglátóhelyek a legkedveltebb fogásaikat kínálják alacsonyabb áron, míg mások speciális ételeket készítenek erre az eseményre.
 
Foglalásaikat már megtehetik meg az érdeklődők - mondta Alex van Damme, a magyarországi TableFree éttermi asztalfoglalási rendszer ügyvezetője.
 
A TableFree online rendszer kialakításának és az éttermi napok létrehozásának célja az volt, hogy gyors és átlátható felületet biztosítson a fővárosokban, így Budapesten is élő külföldiek számára éttermi asztalfoglalásaikhoz.
(MTI)

Közelednek a napok, amikor jóárasítanak az éttermek!

November 05. 16:21
Több mint 30 budapesti étterem vesz részt a TableFree éttermi napokon, melynek keretében november 19. és 25. között kedvezményes ebéd- és vacsoramenüket kínálnak a szerdától asztalt foglaló vendégeknek. 
 
Az éttermek között szerepelnek többek közt japán, mexikói, olasz, orosz és indiai ízeket képviselő vendéglátóhelyek is, melyekben 3300 és 5500 forintos, háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt is választhatnak azok, akik előzetesen asztalt foglalnak az étteremhét honlapján. 
 
A weboldalon részletes információk szerepelnek arról, mely éttermek vesznek részt az akcióban és milyen fogásokat kínálnak vendégeiknek.
 
Egyes vendéglátóhelyek a legkedveltebb fogásaikat kínálják alacsonyabb áron, míg mások speciális ételeket készítenek erre az eseményre. 
 
Foglalásaikat már megtehetik meg az érdeklődők - mondta el szerdán Alex van Damme, a magyarországi TableFree éttermi asztalfoglalási rendszer ügyvezetője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten.
 
A TableFree online rendszer kialakításának és az éttermi napok létrehozásának célja az volt, hogy gyors és átlátható felületet biztosítson a fővárosokban, így Budapesten is élő külföldiek számára éttermi asztalfoglalásaikhoz.
(MTI)