Libakülönlegességekkel és újborral vár a Gasztrosétány
November 04. 08:29
„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” - Az etyekiek nem szeretnék, ha miattunk éhezne és szomjazna egész évben bárki is, ezért november 12-én, szombaton, 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várják az érdeklődőket a Gasztrosétányon.
A gasztronómiai különlegességek, ínyencségek mellett persze izgalmas programokkal is készülnek a helyiek. 11.00 órakor kezdődik a már hagyományossá vált és nem véletlenül népszerű Libafuttatás, amelynek elég csak a „versenykiírásába” beleolvasni, hogy az ember rögtön kedvet kapjon a hajtáshoz: „Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen!” Érdemes időben elindulni, hogy a verseny előtt kicsit megismerkedhessünk a kedves állatokkal is, hogy nagyobb kedvvel szaladjanak velünk a célba.
A libás ételek és futamok mellett lesznek libás játékok is, illetve sajtkészítés-bemutató is, ahol ki lehet próbálni a vajköpülést is, esetleg bepillantást nyerhetünk a borászok műhelytitkaiba a „Pohárral kézben” pincetúra keretein belül. Idén még, a november 12-i Libadalom után, az Advent a Gasztrosétányon elnevezésű programmal jelentkeznek az etyekiek december 3-án.