Ma adják át az Év bortermelője díjat
Február 07. 07:25
Február 7-én rendezik meg az Év Bortermelője Díjátadó Gálaebédet a budapesti Corinthia Hotelben. Szöllősi Mihály ezen a napon veheti át a Magyar Bor Akadémia elismerő oklevelét.
A gálaebéd vendégei ezeket a fogásokat kóstolhatják Szöllősi Mihály boraihoz:
- Pácolt kacsamell sonka, körtekrém, finom zöldségek (Fehér Gábor, chef, ESCA Studio Restaurant) - Szöllősi Mihály Neszmélyi Zenit 2015
- Malacragu leves, zsálya, zöldségszalma, tepertő (Ruga Endre chef, Natura Hill Étterem, Zebegény) - Szöllősi Mihály Neszmélyi Chardonnay 2015
- Tokhalfilé, japáncitrom zselé, paraj és tsai (Endrédi Zoltán chef, Márga Bisztró, Csopak) - Szöllősi Mihály Neszmélyi Sauvignon blanc 2015
- Borjúgerinc, - májas hurka, - bríz, - nyelv, vargánya (Gottwald Szilárd chef,Gottwald Hotel, Tata) - Szöllősi Mihály Magnus Cuvée 2011, Szöllősi Cabernet sauvignon 2011
A desszert sem marad ki az ebéd ételsorából. A különleges sütemények, sajtok és ínyencségek a Bálteremben kerülnek felszolgálásra egy sétálókóstoló kíséretében. Itt a korábbi Év Bortermelője címet kiérdemelt borászok tételeit is megkóstolhatják a vendégek.