Fröccs

Minden népnek megvan a maga horror-étele. Megmutatjuk mindet!

Február 23. 21:35
Egy térkép, amely összegyűjti az európai népek legbizarrabb ételeit. Izlandon a rothadt cápahús, Törökországban a főtt fejek, Franciaországban a préselt kacsa és békaláb a leghúzósabb a lenti térkép szerint. Nálunk a sült vért tartják neccesnek. Biztosan még nem kóstolták...
 
Minden népnek megvan a maga horror-étele. Megmutatjuk mindet!
(Via)

50 fogásos menü az Oscar-gálán

Február 23. 16:26
Az Oscar-gálán az 50 fogásból álló menüsorért az osztrák származású séf, Wolfgang Puck felel - írja a Hvg.hu. 21 éve készíti Puck az ételeket, amiből nem hiányozhatnak az egyszerű és népszerű étkek. Például a sajtos makaróni, a hamburger, a pastrami, a Jack's poteto ( töltött, héjában sült  krumpli), a BLT (bacon-lettuce-tomato, azaz szalonna-saláta-paradicsom) szendvics, a pizza. Mindezek mellett egy sushi és kagylóbár is várja a sztárokat, ahol Piper Heidsieck champagne-t kortyolgathatnak az osztriga mellé.
 
Az 1500 híresség kívánságát 600 felszolgáló lesi a vacsora alatt, melyet 300 szakács készített el.
 
 

Több sebből vérzik a magyar borok eredetvédelmi rendszere

Február 23. 14:45
Kemény szavakkal jellemzi a magyar borok eredetvédelmi rendszerét a Balogh Zoltán (Somlói Apátsági Pince) a Borrajongó Blogon. Szerinte a rendszer nem garantál semmilyen minőséget.
 
„A fő poén az volt, hogy az EU parancsára minden borvidéknek meg kellett írnia a saját OEM termékleírását. Lényegében az engedélyezett fajtákat, helyi korlátozásokat és a borvidék borainak egy általános leírását kellett beadni Brüsszelnek határidőre. Ezeknek a termékleírásoknak a születése is egy komoly börleszk volt. Értelemszerűen minden borvidéken rárepültek a helyi erős emberek, befolyásos nagygazdák és a nekik kiszolgáltatott csicskák a feladatra. Annyira körülállták az asztalt, hogy még ha akart volna, sem fért volna oda senki rajtuk kívül. Én személy szerint többször jelentkeztem, hogy részt akarok venni a munkában, segíteni akarok. Úgy elhajtottak, mint a pinty. Az eredmények olvashatók bárhol. Friss hasi műtét után nem ajánlom olvasatra senkinek. Egész egyszerűen a szánalmas suksükölés és a semmitmondó rizsa között van az egyes termékleírások színvonala. Az, hogy az ősi magyar fajtákat sehol nem engedélyezték, csak egy apróság. Az, hogy nem egy helyen a dűlők felsorolásának semmilyen történelmi, földrajzi alapja nincsen is csak fűszer. De sugárzik mindegyik termékleírásból, hogy a szerzőiknek a leghalványabb fogalma sincs arról, hogy pontosan miről is szól a saját borvidéke. A webről összevadászott közhelyek és semmitmondó városi legendák váltogatják egymást. Olyanok, hogy a somlói bornak rezeda illata van. Értitek, úgy általában. Meg, hogy a bazalt alapkőzetből levezethető enyhén sós ízjegyekkel rendelkezik. Komolyan, ha a devecseri vasútállomás jegyárusával leíratom, hogy milyen a somlói bor akkor precízebb leírást kapok, mint amit a hivatalos termékleírás szerzői összehoztak.”
 

Balassa István aszúja jött be legjobban Putyinnak

Február 23. 13:52
Egyre több részlet lát napvilágot arról, hogy pontosan mit ivott és evett Vlagyimir Putyin múlt héten Budapesten. A borok közül Balassa István 2009-es, Villő nevű 6 puttonyos aszúja nyerte el leginkább az orosz elnök tetszését.
 

Heimann Zoltánt is díjazta a Magyar Sommelier Szövetség

Február 23. 12:19
A Magyar Sommelier Szövetség tavaly alapította a Par Excellence díjat, amelyet különböző kategóriákban adnak át.. Heimann Zoltán borászként kapta. 
 

Átadták a Gál Tibor Emlékdíjat

Február 23. 10:09
Minden évben a Magyar Borok Bálja keretén belül kerül átadás a Gál Tibor Emlékdíj. Idén a három döntős borász, névsorrendben: Gere Zsolt, Nyolcas Ádám és Varkoly Ádám voltak. A 2015-ös szavazáson a legtöbb voksot Gere Zsolt kapta. Gratulálunk neki!

Itt az új évjárat Losonci Bálinttól

Február 23. 09:31
Losonci Bálint 2013-as Parola házasítását kóstolta a TáncolóMedve. A fehér házasítás, a pincészet alapbor kategóriájában foglalja el helyét. Összetétele minden évben változik. Ripka Gergely így ír róla: "Eleinte déli gyümölcsös, aztán édeskésen körtés, almás illat. Picit nyers sav, nyers az íze is, a végén egészen citromosba hajlóan."

Ki Magyarország legjobb sommelierje?

Február 23. 07:00
A Magyar Sommelier Szövetség február 22-én, vasárnap rendezte meg a Sommelier Bajnokságot. A nagy küzdelemben a 2014-es nyertes Szik Mátyásnak sikerült megvédenie címét és idén is ő lett a legjobb magyar pohárnok. Gratulálunk Szik Mátyásnak!

Egy nap Pozsonyban, ami a magyar fürdőkről és borokról fog szólni

Február 22. 21:20
Március 19-én bemutató expót rendeznek Pozsonyban "Spa and Wine" címmel. Az idei első alkalmat hagyományteremető céllal álmodták meg Szlovákiában. Az esemény sajtótájékoztatóján Harmati Zsolt - Magyarország pozsonyi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője - elmondta, hogy a 15 magyarországi fürdő és wellness központ mellett 30 ismert borászat fogja bemutatni értékeiket.
 
Az expó célja, hogy segítse a kis- és középvállalatok számára a külföldi kapcsolatok kialakítását, valamint az sem titkolt szándék, hogy élénkítsék a hazánkba irányuló turizmust. Ami jó hír, hogy a szlovák piac jelentősége nőtt az idegenfrogalom számára, számolt be a Magyar Turizmus Zrt.
 
Forrás: MTI