Negyedszer találkoznak a világ cabernet franc-jai Villányban
Október 03. 11:26
2018-ban már negyedik alkalommal rendezik meg Villányban a Franc&Franc Fórumot, a fajta talán legnagyobb nemzetközi konferenciáját és kóstolóját. Az idei év vendége az Újvilág, vagyis a villányi mellett kaliforniai, chilei és dél-afrikai borokat is kóstolhatnak a résztvevők.
A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. A cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg a classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi borokat. A meghívott újvilági régiókból származó borokat kaliforniai és chilei borászok, valamint brit Master of Wine mutatja be.
Tervezett program
8:30 - Regisztráció
A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. A cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg a classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi borokat. A meghívott újvilági régiókból származó borokat kaliforniai és chilei borászok, valamint brit Master of Wine mutatja be.
Tervezett program
8:30 - Regisztráció
9:30-13:00
Levezető elnök: Horkay András elnök, Országos Borszakértő Bizottság
Köszöntő - Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa
Köszöntő - Gere Andrea szóvivő, Villányi Marketing Műhely
Köszöntő - Madaras Zoltán elnök, Baranya Megyei Közgyűlés
„Egység a sokszínűségben”: Franc-ok Villányból. 3 classicus – 6 premium – 3 super premium cabernet franc. (Előadó: Horkay András elnök, Országos Borszakértő Bizottság.)
A helyi ÉRTÉK! - Egy „villányi Villányi” – a térség gasztronómiai különlegességei. (Előadó: Pauli Zoltán, Pauli Consulting Kft.)
Mikrovinifikációs kísérletek: Erjesztési technológiák és cabernet franc (Előadó: Ruppert Ignác ügyvezető igazgató, Cellarius Kft.)
Ebéd
14:00-15:50
Levezető elnök: Peter McCombie, Master of Wine
Cabernet franc a nagyvilágban. (Előadó: Peter McCombie MW)
Cabernet franc. A fajta, mely kilépett „csodagyermeke” árnyékából. (Előadó: Lori & Michael Budd, tulajdonos-borász, Dracaena Wines – Kalifornia)
Chile, a sokszínűség kincsesládája. A Cabernet Franc három meglepő arca. (Előadó: Ximena Pacheco főborász, Pulso Wines - Chile)
Levezető elnök: Horkay András elnök, Országos Borszakértő Bizottság
Köszöntő - Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa
Köszöntő - Gere Andrea szóvivő, Villányi Marketing Műhely
Köszöntő - Madaras Zoltán elnök, Baranya Megyei Közgyűlés
„Egység a sokszínűségben”: Franc-ok Villányból. 3 classicus – 6 premium – 3 super premium cabernet franc. (Előadó: Horkay András elnök, Országos Borszakértő Bizottság.)
A helyi ÉRTÉK! - Egy „villányi Villányi” – a térség gasztronómiai különlegességei. (Előadó: Pauli Zoltán, Pauli Consulting Kft.)
Mikrovinifikációs kísérletek: Erjesztési technológiák és cabernet franc (Előadó: Ruppert Ignác ügyvezető igazgató, Cellarius Kft.)
Ebéd
14:00-15:50
Levezető elnök: Peter McCombie, Master of Wine
Cabernet franc a nagyvilágban. (Előadó: Peter McCombie MW)
Cabernet franc. A fajta, mely kilépett „csodagyermeke” árnyékából. (Előadó: Lori & Michael Budd, tulajdonos-borász, Dracaena Wines – Kalifornia)
Chile, a sokszínűség kincsesládája. A Cabernet Franc három meglepő arca. (Előadó: Ximena Pacheco főborász, Pulso Wines - Chile)
15:50-16:05
Kávészünet
Kávészünet
16:10-17:00
Cabernet franc-ok Dél-Afrikából. (Előadó: Peter McCombie MW)
A Franc Fórum 2018 évi értékelése. Peter McCombie MW és Horkay András
2018. november 24-én, szombaton Franc&Franc Kóstolónappal zárul a kétnapos rendezvény. A vendégek a villányi pincékben túrázva ismerkedhetnek meg a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A kóstolónapra szánt hazai borok mellett más európai és újvilági borvidékekről érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat. A pincészetek (Günzer Tamás Pincészete, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Sauska Pincészet) közötti közlekedést buszokkal biztosítják..
A Fórumra és a Kóstolónapra jegyvásárlás csak elővételben lehetséges. További információk az esemény honlapján érhetők el.
Cabernet franc-ok Dél-Afrikából. (Előadó: Peter McCombie MW)
A Franc Fórum 2018 évi értékelése. Peter McCombie MW és Horkay András
2018. november 24-én, szombaton Franc&Franc Kóstolónappal zárul a kétnapos rendezvény. A vendégek a villányi pincékben túrázva ismerkedhetnek meg a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A kóstolónapra szánt hazai borok mellett más európai és újvilági borvidékekről érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat. A pincészetek (Günzer Tamás Pincészete, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Sauska Pincészet) közötti közlekedést buszokkal biztosítják..
A Fórumra és a Kóstolónapra jegyvásárlás csak elővételben lehetséges. További információk az esemény honlapján érhetők el.