Nem lehet majd kikerülni a magyar borokat a ProWein-on
Február 02. 21:45
A világ legjelentősebb borszakmai rendezvényeként számon tartott, több mint 100 ország 50 ezer szakmai látogatója által felkeresett, minden év márciusában Düsseldorfban megrendezett ProWein kiállításon 3 magyar pincészet is ott lesz.
A Szepsy, a Szent Tamás és a Vylyan pincészetek önálló bemutatkozása mellett az Ungaricum, magyar borok németországi importjára és promóciójára szakosodott cég által megálmodott egyedi kóstoló zóna kerül kialakításra - áll a társaság közleményében.
A kóstoló zóna 14, egyenként 30-60 perces szakmai rendezvénynek ad majd helyszínt, melyek során angol és német nyelven, elismert nemzetközi szakértők vezetésével kerülnek bemutatásra a tételek. A kóstolók tematikája az őshonos magyar szőlőfajtákra (furmint,
kadarka, kékfrankos), a borvidékekre, valamint a jellegzetesen Magyarországhoz köthető egyedi borfajtákra (bikavér, aszú) épül.
kadarka, kékfrankos), a borvidékekre, valamint a jellegzetesen Magyarországhoz köthető egyedi borfajtákra (bikavér, aszú) épül.