Nem titok többé a tokaji halászlé receptje
Augusztus 16. 12:54
Már a javában gyűjtik a recepteket a Tokaji Borvidék szakácskönyvhöz, amelyben a régió jellegzetes ételeit fogják kiadni.
A munka során levéltári és történeti kutatások mellett a lakosság segítségére is számítanak. Minden településen felhívást tettek közzé, arra kérték a polgármestereket, érdeklődjenek helyi idős embereknél, kutassanak régi receptfüzetek, feljegyzések után. Olyan, a hegyalján legendás ételeknek elkészítési módjait szeretnék körüljárni, mint a tarcali szőlőleves, a tokaji korhely halászlé vagy a mádi kifli.
Hogy végül mi kerül a szakácskönyvbe, azt egy séfek, gasztroszakemberek, cukrászok és borászok alkotta csoport dönti majd el. A jövőre megjelenő szakácskönyvet egy online "főzőműsor-sorozat" fogja felvezetni.
A munka során levéltári és történeti kutatások mellett a lakosság segítségére is számítanak. Minden településen felhívást tettek közzé, arra kérték a polgármestereket, érdeklődjenek helyi idős embereknél, kutassanak régi receptfüzetek, feljegyzések után. Olyan, a hegyalján legendás ételeknek elkészítési módjait szeretnék körüljárni, mint a tarcali szőlőleves, a tokaji korhely halászlé vagy a mádi kifli.
Hogy végül mi kerül a szakácskönyvbe, azt egy séfek, gasztroszakemberek, cukrászok és borászok alkotta csoport dönti majd el. A jövőre megjelenő szakácskönyvet egy online "főzőműsor-sorozat" fogja felvezetni.
MTI