Párhuzamok az olívaolaj és a bor között
Február 29. 16:50
Az olívaolajok között is számos eltérés van, több tényező is befolyásolja, hogy milyen íze lesz a készterméknek. Az azonban vitathatatlan, hogy a legjobb olívaolajakat a medeiterrán országokban állítják elő, mint Olazország, Sapnyolország, Görögország, Portugália és Dél-Franciaország.
„A szőlő ugyanis ugyanúgy, mint az olajbogyó (az Olea europaea növény termése, idegen néven olíva) a legrégebbi növények közé tartozik a mediterrán területeken. Mindkettőnél fontos a gondos ápolás, a metszés, a terroir, és persze az optimális szüreti időpont. Szóval ami a szőlőnél, többnyire ugyanaz az olívaolajnál is garancia a jó minőségre. Hasonlóság továbbá, hogy a különböző tételek íze, ízvilága jelentősen eltérhet egymástól a minőségtől függetlenül is” - írja a Vinoport.hu
Ha még többet eg akarzs tudni az olívaolajról, akkor olvasd el a Vinoport.hu oldalon megjelent cikket!