Számos betegség megelőzésében segít a mák
December 13. 07:18
Karácsonykor különösen népszerű a mák, azonban érdemes belőle év közben is fogyasztani, ugyanis a benne található tápanyagok számos betegség megelőzését segítik - írja a NoSalty.hu:
- kedvező zsírsavösszetétele hozzájárulhat a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez
- a benne található alkaloidok, jótékony hatásúak egyes idegrendszeri rendellenességek esetében
- hatékony a gyulladások, a láz, a vérhas, az ingerültség, a szamárköhögés, a fülfájás, a fogfájás, a hasmenés, az asztma, a hányás és az émelygés kezelésében
- természetes nyugtató hatásának köszönhetően régóta használatos az álmatlanság ellenszerként
- magas kalciumtartalma hozzájárul a fogak és csontok egészségének megőrzéséhez
- mangántartalma segíti a csontritkulás, az ízületi gyulladások és a cukorbetegség megelőzését
- magas diétás rost tartalma gátolja a szénhidrátok felszívódását, ezáltal mérsékli a túlzott vércukorszint ingadozást, valamint hozzájárul az egészséges bélműködés fenntartásához
A teljes cikket a NoSalty.hu oldalon tudod elolvasni, ahol különböző mákos recepteket is találsz.