Ha már a Bocuse d'Or on előkerült a gyöngytyúk, megkerülhetetlen, hogy ránézzünk, a szárnyasok mely részéhet, milyen bort illik tölteni. Persze az örök szabály itt is érvényes, mindent felülírhat az elkészítés módja...
Ráspi öt éve még a bloggerek kedvence volt, súlyosan árazott válogatás tételei közt azért volt nem egy bombanagy terroirbor, aztán arculatváltás, újragondolt árazás jött és kissé a reflektorfényből is eltűnt - írja a Táncoló Medve, amely ezúttal a fertőrákosi termelő 2011-es kékfrankosát kóstolta.
Íme egy jó ötlet hétvégére! A Gasztrobakancslista blog a híres lengyel kielbasa receptek közül közöl egyet, amelyhez alig kell valami. A sertéslapockán kívül fokhagymára, majoránnára, sóra, borsra és bélre van szükség.
A pecorino egy klasszikus olasz sajt, amely juh-, kecske- és/vagy tehéntejből készül. Négy eredettvédett fajtája van, a római, a szicíliai, a szardíniai és a toszkán. Erre a szendvicsre jó eséllyel egy római került...
Csakúgy, mint két éve, idén is a magyar bizonyult a legjobb plakátnak a lyoni szakácsversenyen. Reméljük az ételek is elnyerték a zsűri tetszését! Az online közvetítésből elcsent képeinken meg is tudjuk mutatni a halételt és a húsételt is.
Ez pedig a nyertes plakát:
Update: a Világevő Blog Facebook oldala már a végeredményt is lehozta:
Néhány perccel ezelőtt készült fotók Molnár Gáborék gyöngytyúkból készült ételéről, Lyonból a Bocuse d'Orról!
És ilyen kitálalva:
A gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének idei főszereplője. A Paul Bocuse-ről elnevezett, Lyon-ban megrendezett nagyszabású szakácsversenyen, a Bocuse d’Or-on, Molnár Gábor és csapata a világ 24 legjobb séfje között mérkőzik meg a győzelemért. A hazai csapat a verseny második napján, versenyez, egy halételt kellett elkészíteniük, melynek a fő alapanyaga a pisztráng, valamint egy húsételt, amelynek a fő témája a gyöngytyúk.
Szerencsére a szurkolók is komolyan veszik. :)
A felvételek szintén az online közvetítésből származnak, a minőség adott... Az eredményhirdetés várhatóan fél 6 körül kezdődik, érdemes figyelemmel kísérni!
Friss és forró képek a Molnár Gábor vezette magyar csapat 14:30-kor tálalt halételéről, egyenesen Lyonból a Bocuse d'Orról! Az étel édesköménnyel, fűszeres zöldségekkel töltött pisztráng, rajta „spagetti”', amely két zselés csík (tintás és tormás). A tányéron pedig vannak még marinált zöldségek, kaviár és sütőtök.
A felvételeket a verseny online közvetítéséből csentük el, elnézést kérünk, ilyen szemcsésen jön...