Tényleg létezik a világ legjobb pizzája
Június 02. 19:45
A világ szinte összes országában találunk pizzériákat, de sok esetben ezeken a helyeken felszolgált pizzának semmi köze nincsen az eredetihez. A pizza tésztájához nápolyi víz, campaniai liszt, élesztő, eredetvédett olívaolaj és só kell. Ez az igazi receptúrája. A Magyar Konyha ellátogatott a Da Michele-be, amelyet a világ legjobb pizzázójaként tartanak számon. Íme az élmény:
„Lágy a tészta és mégis ropogós. A széle felhólyagosodott, a közepe vékony de mégsem szakad el, és ami rajta van, az másodlagos. Gondoltuk, hogy a marinara, az biztos szardellával készül. Dehogy. A két pizza között a különbség, hogy az egyiken csak oregánóval és bazsalikommal fűszerezett paradicsom és fokhagyma van, a másikon pedig mozzarella is. De nem akármilyen, nem „egyszerű” bivalymozzarella, hanem fior di latte. Tehéntejből készült friss mozzarella. Szó sincs gumiízű sajtról. Omlós, lágy mennyei ízű feltét. A paradicsomszósz pedig a Vezúv lábánál érlelt édes, csak a magyar koktélparadiocsomhoz hasonlító édes és mégis savanykás paradicsomból készült püré.” További részleteket a Magyar Konyha oldalán olvashatsz.