Új attrakció a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon
Szeptember 17. 09:00
Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szentendrei Jazz- és Borfesztivál szeptember 29. és október 1. között. A történelmi belváros sétálóutcáján felsorakozó standok ezúttal tematikusan kialakított udvarokkal egészülnek ki.
Az egyik ilyen tematikus udvar, a Kamocsay udvar házigazdája a Hilltop Neszmély borászat három napon keresztül várja a látogatókat. Itt mindenek előtt lehetőség lesz megismerkedni a Kamocsay Prémium borcsaláddal. Ez a sorozat, ahova kizárólag a legjobb terméskorlátozott dűlőkről származó szőlők felhasználásával készült bor kerül, az alábbi tételekből áll:
Kamocsay Prémium Irsai Olivér
Kamocsay Prémium Cserszegi Fűszeres
Kamocsay Ihlet Cuvée - VinAgora arany, MTA és Semmelweis borverseny legjobb fehérbor
Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé
Kamocsay Prémium Chardonnay
Kamocsay Prémium Pinot Gris - VinAgora arany és Champion díj
Kamocsay Prémium Sárgamuskotály
Kamocsay Prémium Merlot
A prémium borok, a szentendrei Szilvanilla cukrászda meglepetés süteményei és Verebély Diána képzőművész képei mellett számos további időszakos program is színesíti az udvart. Szeptember 29-én 18 órától különleges bor- és süteménykóstoló zajlik, ezen kereskedelmi forgalomban nem kapható borok (például Kamocsay Baalbec Cuvée) kóstolására is lehetőség lesz. Szeptember 30-án szintén 18 órától a borász Kamocsay Ákos mutatja be a pincészet borait. Végül a záró napon előbb a Biczó Quartet kamarazenei koncertje, majd 18:30 órától Muck Éva és Sánta Dani performansza jelenti a nap fénypontját. Az amerikai Queen of Strings verseny 2015-ös nyertese Muck Éva ezen az estén különleges programmal mutatkozik be, az instrumentális, soulos-jazzes zene a basszusgitár játékossága köré fog épülni.