A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Szigetközi Friss Víz kiemelt támogatásával egy 9 alkalomból álló eseménysorozatot szervez, melynek apropójaként az szolgál, hogy 2016-ban Magyarországon rendezik meg a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét.
A Gasztrokörútnak nevezett turné megjelenési, bemutatkozási lehetőséget biztosít a hazai elődöntőben induló séfek számára, hogy megmutathassák a csúcsgasztronómia iránt különösképpen érdeklődő szűk közönségnek, hogy hazánkban is milyen magas szintű a fine dining konyhaművészet. A séfek a helyszínek jellegét, hangulatát és funkcióját figyelembe véve állítják össze a menüsort.
Június elején a körút első állomása a Szidónia Kastélyszálloda volt, Röjtökmuzsajon, ahol Molnár Gábor séf menüsét lehetett megkóstolni, most pedig elérkezett a második szeánsz időpontja!
A helyszín pedig a veszprémi Villa Medici lesz, ahol Pesti István, a sokak szerint egyik legszebben tálaló magyar séf álmodta meg a következő menüt:
Amuse bouche: Dinnyevariációk
Pácolt makréla, "uborka saláta"
Kacsamáj tourchon, cseresznye, mogyoró
Sárgabarackos miso leves, langusztin, quinoa
Borjúbríz, karfiol, szarvasgomba
Őzgerinc, Szent Jakab kagyló, kelkáposzta
Sajt
Desszert
Az ételsort Gajdics Péter sommelier balatoni borsorral és italkülönlegességgel kíséri.