Újabb állomáshoz érkezett a Bocuse d’Or Gasztrokörút

Borászportál
2015. július 03., 14:14


A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Szigetközi Friss Víz kiemelt támogatásával egy 9 alkalomból álló eseménysorozatot szervez, melynek apropójaként az szolgál, hogy 2016-ban Magyarországon rendezik meg a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét.
Újabb állomáshoz érkezett a Bocuse d’Or Gasztrokörút
A Gasztrokörútnak nevezett turné megjelenési, bemutatkozási lehetőséget biztosít a hazai elődöntőben induló séfek számára, hogy megmutathassák a csúcsgasztronómia iránt különösképpen érdeklődő szűk közönségnek, hogy hazánkban is milyen magas szintű a fine dining konyhaművészet. A séfek a helyszínek jellegét, hangulatát és funkcióját figyelembe véve állítják össze a menüsort.
Június elején a körút első állomása a Szidónia Kastélyszálloda volt, Röjtökmuzsajon, ahol Molnár Gábor séf menüsét lehetett megkóstolni, most pedig elérkezett a második szeánsz időpontja!
 
A helyszín pedig a veszprémi Villa Medici lesz, ahol Pesti István, a sokak szerint egyik legszebben tálaló magyar séf álmodta meg a következő menüt:
 
  • Amuse bouche: Dinnyevariációk
  • Pácolt makréla, "uborka saláta"
  • Kacsamáj tourchon, cseresznye, mogyoró
  • Sárgabarackos miso leves, langusztin, quinoa
  • Borjúbríz, karfiol, szarvasgomba
  • Őzgerinc, Szent Jakab kagyló, kelkáposzta
  • Sajt
  • Desszert
 
Az ételsort Gajdics Péter sommelier balatoni borsorral és italkülönlegességgel kíséri.