Szakmai adatok
Borász: |
Bárdos Benjámin, Bárdos Tamás |
Birtokméret (ha): |
3,5 + 3 ha integráció |
Szőlőfajták: |
Pinot grigio, irsai olivér, muskotály, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon |
Hol kapható? |
Megnézem a borokat |
Turizmus és vendéglátás
Borkóstoló |
nyitva tartási időben |
Vendéglátás, étkezési lehetőség |
melegkonyha |
Bárdos és Fia Pincészet bemutatása
Bárdos Benjámin nagy borászatoknál szerzett tapasztalatokat a korábbi évtizedekben. Jelenleg Tamás fiával közösen irányított családi birtokán dolgozik. Nem a nagy bort, hanem a mindennapi jó bort kell évről évre elkészíteni. A jó szőlő alapanyagnak és a borkészítés technológiai színvonalának azonos szerepe van, egyiket a másik elé helyezni értelmetlen nyilatkozta Bárdos Benjámin. A Mátrai borvidék talaj- és klimatikus adottságait kihasználva jó ár-érték arányú borokat készítenek.