WL 100 mesterkurzus #8, beszámoló: "Az elmúlt harminc évben kiderült, miben vagyunk abszolút verhetetlenek"A Borkollégium soron következő mesterkurzusán a 2013-as évben készült tokaji édesborok kóstolására nyílt lehetősége a résztvevőknek. Az évjáratot az elmúlt évtized egyik legjobbjának tartják a Tokaji borvidéken. Hát most leteszteltük, valóban így van-e!
Zsirai Kata: Egyre jobban beleásom magam a dűlőszelekciókbaLegutóbb bő egy évvel ezelőtt jártunk a Kerülőutak sorozatunk keretében a Zsirai Pincészetnél. Persze egy olyan borászatnál, amely három borvidék mintegy tucatnyi dűlőjében dolgozik, mindig történik valami. Azóta például kaptak sok elismerést és megvetették lábukat Magyarország sokak szerint legjobb területén.
Különleges alkalom: most kóstolható a díjnyertes aszú, ami 2021-ben kerül forgalomba100-ból 95 pontot és aranyérmet kapott a világ egyik legrangosabb versenyén a tokaji hatputtonyos aszú. Most juthatsz hozzá vagy 2021-ben.
Tokaj Generation Y a Nagy Tokaji BorárverésenA Tokaj Generation Y egyik célja, az új tokaj-hegyaljai borászgeneráció tagjaként, hogy a borvidéki élet szerves része legyen és a borvidéki összefogásokba bekapcsolódjon, ezzel erősítve is azokat. Ezt az elhatározást követve döntött úgy a Tokaj Y, hogy együtt vesz részt a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen, amely immár ötödik alkalommal került megrendezésre.