A november a lélegzetelállító képekről szólt – most egy cikkben összegyűjtöttük neked őketA szó szoros értelmében színesre sikerült a hónap, erről tanúskodnak a legtöbb kattintást kapott cikkeink is.
A természetes borok meghódíthatják AmerikátA RAW megalapítója Isabelle Legerons, Master of Wine (MW) óriási potenciált lát a természetes borokban az Amerikai Egyesült Államok piacán, de vannak akadályok, amelyek megnehezítik ezeknek a boroknak az elterjedését.
A világ egyik szegletében még a 2015-ös évjáratot szüretelikEz a hely a különleges mikroklímájának köszönheti rendkívüli adottságait, ahol még most is folyik a szüret. Végre beköszöntött a tél és elkezdődhet a jégbor alapanyagának a betakarítása a New York állambeli Finger Lakes AVA borvidéken.
Már egy amerikai lap is a furmintról írMíg Magyarországon nem kell bemutatni a borkedvelőknek a Tokaji borvidéket, addig Amerikában még mindig keveset tudnak róla a fogyasztók. Azonban egy lépéssel megint közelebb került a régióra jellemző szőlőfajtánk a nemzetközi hírnévhez, ugyanis Rich Mauro, amerikai újságírónak a száraz furmint borvilági zsongásáról jelent meg írása a The Gazette-ben. De lássuk a részleteket!
Mérgező borokra bukkantak AmerikábanKét tucat amerikai pincészetnél várják az eljárás végeredményét, ugyanis egyes boraikban az arzéntartalom meghaladta az egészségügyi határértéket. Ezen tételek fogyasztása súlyos betegségek kialakulásának kockázatát vonja maga után.