Minden, amit tudni akartál a bécsi szeletrőlBécsi konyha - A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. A Figlmüller étterem 34 cm-es mega változatából 250 000 szelet fogy évente, az osztrákok pedig évi 66,4 kg hús elfogyasztásával táplálják a hagyományokat. Mielőtt azonban tradicionális ételnek bélyegeznénk a bécsi borjút, érdemes megismerkedni a bécsi konyha reformalakjának, Christian Petznek a törekvésével is, aki a többi klasszikushoz hasonlóan ezt a fogást is könnyebb és egészségesebb formában tálalja.
Terítéken az új bécsi konyhaCsúcsgasztronómia - Sokkal több hal és zöldség, még a polip is belefér. Míg a klasszikus bécsi konyha a környező országok tradicionális ételeit gyűjtötte össze és öntötte új formába, addig modern változata a mediterráneum egészséges alapanyagait integrálja a jól ismert hozzávalókkal. A június végén Budapestre érkező sztárséf, Christian Petz egy bécsi állóhajó gyomrában - farmerben és pólóban - most azon dolgozik, hogy a csúcsgasztronómia közelebb kerüljön hozzánk, mint valaha volt.