Egy hely, ahol mindent megtudhatsz a grúz gasztronómiárólEgy éve nyitotta meg kapuit az Aragvi grúz étterem Budapest második kerültében. Végre egy hely, ahol megismerkedhetünk az eredeti grúz gasztronómiával, és a vendéglátóhely egy-egy rendezvénye segít abban, hogy közelebb kerüljünk az étkezési szokásokhoz és a kultúrához is.
Íme a megoldás mindenfajta boldogtalanságraA zöldség- és gyümölcsevés boldogabbá teheti az embert - számoltak be kutatásuk eredményéről ausztrál tudósok szerdán.
Férfiak, inkább egyenek húst!A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, ám húsmentes étrend károsíthatja a férfiak nemzőképességét - derült ki a kaliforniai Loma Linda Egyetem szakembereinek tanulmányából.
Ezeket edd a kánikulábanA hidratáltság nyáron elengedhetetlen, s ezért sokat tehet a megfelelő ételek, valamint elegendő víz fogyasztásával- hívja fel a figyelmet a Fox News cikke.
Kiderült mi miatt vágyunk a hízlaló ételekreAz Endokrin Társaság San Diego-i éves ülésén kiderült, hogy hamarosan lézethet az a szer, amely gátolná a gerlin, vagyis az "éhséghormon" aktivitását. A gerlin az agy éhségközpontját stimulálja.
Ma nem mernéd megkóstolni a jövő ételeit!Rovarokat, szintetikus húst, és génmanipulált élelmiszereket eszünk majd a jövőben? A világ népességének növekedésével nő az igény a tápanyagban gazdag élelmiszerekre. A tudósok dolgoznak am egoldáson, de az egyelőre nem tűnik kellemesnek.
Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.