Ápol és eltakar – hordóhasználat pro és kontraA termőhely és a fajtaösszetétel mellett az érlelés hossza és módja határozza meg leginkább egy bor karakterét. Vannak, akik a tartályra esküsznek, mások el sem tudják képzelni, hogy olyan bort készítsenek, ami nem látott hordót. Utóbbiak jó néhány stílus közül választhatnak, aszerint, hogy milyen aromákat szeretnének hangsúlyossá tenni.
Új borkészítési eljárásáért kapott díjat Malatinszky CsabaFrancia innovációs díjjal tüntették ki idén tavasszal Malatinszky Csaba borászt új vörösbor-készítési eljárásáért. A vele készített interjúban elárulta a siker összetevőit: ajtó a hordón, görgetés, nyomásszabályozó.
Az élmények új dimenziója: bor előtt ásványvízNémetországban új divat van kibontakozóban: a bor elé egyre többen ugyanannak a régiónak az ásványvizét isszák. És kivételesen értelme is van a dolognak.