Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.
Borok, évjáratok, isteni gondviselés 2. részA Garamvári Szőlőbirtok egyike azon vállalkozásoknak, amelyet a mai napig a régi, családi összefogásból kovácsolódott filozófia jellemez. Interjúnk során Vencel szakértelme mellett Baranyai Péter főborász, Bari István szőlészeti vezető és Wlasitsch Andrea, a Garamvári Kft. budapesti ügyvezetője is megosztotta velünk, milyen örömök, kihívások jelentkeznek a mindennapi munka során.
Borok, évjáratok, isteni gondviselésA Garamvári Szőlőbirtok egyike azon vállalkozásoknak, amelyet a mai napig a régi, családi összefogásból kovácsolódott filozófia jellemez. Garamvári Vencel ügyvezetővel nagyszerű élmény beszédbe elegyedni: szakmai tapasztalatait és hatalmas tudását bármikor szívesen osztja meg kérdezőjével, ám leginkább az a fajta szeretet magával ragadó, amellyel hivatásáról beszél.
Itt a nyári pezsgőszezon - kóstolj úgy, mint egy profi!A pezsgő már régóta nem csak a szilveszteri buli legfontosabb itala. Itt a nyári szezon, amikor a kánikulában nincs kellemesebb, mint egy pohár hűvös, buborékos ital. Garamvári Vencelt, a hazai pezsgőkészítés doyenjét kértük meg, mutassa meg, hogyan kell szakszerűen pezsgőt kóstolni.