„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.
Mivel készül a „rizlingkirály”?A Borbély Családi Pincészet neve az évek során egybeforrt az olaszrizlinggel. Ha valaki éppen ismerkedik a fajtával azért, ha valaki szereti, akkor pedig azért kötelező a látogatás a standjuknál az Olaszrizling Októberen. Borbély Tamás borász árulta el nekünk, a széles szortimentből melyik tételeket választotta ki az eseményre.
Ha van a rajnai rizlingnek magyar fővárosa, akkor az Nyúl községA Pannonhalmi borvidéken a rajnai rizling jól érzi magát. A Cseri Pincészetnél pedig egyenesen kiválóan. De az a mutatvány, amire ők készülnek a fajtával, még így is miminum lélegzetelállító. Ismerkedjünk most meg a 80 méteres és a 120 méteres borok titkaival!
Tudj meg mindent a furmintról #5: Az aszún kívül négyféle édes bor készül belőleMegújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Ebben a cikkben többek között a fajta kései szüretelésű illetve szamorodni borait vesszük górcső alá.
Időutazás a Royal Tokaji borok első évtizedébeKülönös élményben, valódi időutazásban volt részük azoknak, akik ellátogattak a Royal Tokaji kóstolójára, amikor is bemutatták a most ismét piacra kerülő muzeális aszúikat.
Az Oroszlán és a RigóTokaj-Hegyalja egy olyan nyaklánchoz hasonlít, amely egészben tökéletes, miközben a lánc minden gyémántja önmagában is egy-egy külön remekmű. Ilyen szem Tállya és a körülötte lévő dűlők, aminek részletei még felfedezésre várnak.
Nem akarunk édes bort inni?!Mély szomorúsággal gondolok vissza, a Borkollégium Kóstolósorozatának édes boros órája. Messze nem azért, ami a kóstolón történt, hanem pont azért, ami nem történt. Ugyanis, ami nem történt meg, az az érdeklődés volt.
A dűlőszelektált furmintok vitték a prímetItt vannak a Tokaji Március tesztgyőztes borai, amit ezúttal egy hét tagból - nemzetközi borakadémikusokból (DipWSET), sommelier-kből, kereskedőkből és szakírókból - álló független csapat értékelt.