Hajdanvolt budai kiskocsmákA kávéházak, a pubok, a bárok és a kocsmák színes és fontos helyszínei a szociális életünknek - betartva természetesen a kulturált italfogyasztás szabályait. Hiszen otthon is ihatnánk egy kávét vagy egy sört, de a hangulat és a társaság miatt mégis érdemes időnként ellátogatni egy "csehóba". Vajon hány „Megiszunk egy pohár bort?” kezdetű párbeszéd végződött már órákig tartó beszélgetéssel, világmegváltó ötletekkel, üzletkötéssel, életre szóló barátsággal vagy csak egy hangulatos iszogatással.
Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátástSzámos hasonlóságot mutatnak a mostaniakkal az 1918-ban kitört spanyolnátha idején hozott, vendéglátóipart érintő intézkedések. Igaz, akkor bónuszként jött mellé még egy kis meglepetés is.
Inkább ne nyiss kocsmát Nagy-BritanniábanMert nem tűnik jó biznisznek. Tízezer brit pub zárt be 2006 óta a magas adók, a dohányzás tilalma és a csökkenő sörfogyasztás miatt - közölte az IEA gazdaságkutató intézet.
Változó korban van a SzigetSziget 2013 - Véget ért a Sziget-őrület. A Hajógyárin takarítanak, a sajtó elégedetlenkedik, hogy nem voltak elég jó fellépők, a hollandok másnaposan utaznak haza, de vajon mitől rúgtak be az elmúlt napokban? Mi volt idén a helyzet ital- és kocsmaügyben a Szigeten?
Ötszáz éve létező kocsmákról készítettek kalauztTörténelem - Ötszáz éve működő angol kocsmák kalauzával rukkoltak ki brit történészek, mintegy 250-et sikerült találniuk. Tanulmányukban kimutatták, hogy hatszor jobb volt az ellátottság kocsmából a 16. században: 200 lakosonként akadt egy ivó, ma 1200 főre jut egy.