Igenis fontos a bikavér!Mind a szekszárdi, mind az egri bikavér – Tokaj-Hegyalja, az olaszrizling és a kékfrankos mellett – a magyar borászat és borfogyasztás kulcsfontosságú kérdésévé vált. Véleményem szerint ez az a négy történet, amely meghatározhatja a magyar borvilágot, országos szinten.
Ettől ultramenő leszel: már a pukkanásból tudni fogod, finom-e a pezsgőA University of Texas kutatólaboratóriumának munkatársai nemrégiben pezsgősbuborékokkal végeztek kísérletet. Úgy tűnik, meglepő, ráadásul ezúttal mindenki számára otthon is egyszerűen hasznosítható eredményekre jutottak.
Az agyunk becsap minket: jobban ízlik a drágább borHiába is áltatjuk magunkat: finomabbnak érezzük ugyanazt a bort, ha 18 euróba kerül, mint ha csak 3-ba. A borral kapcsolatos legújabb pszichológiai kutatások felfedik agyunk ennél még cifrább játékait is. Olvass tovább, hogy elsajátítsd az elfogulatlan kóstolás módszerét!
Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.