Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.
Kérdezz személyesen a borásztól!Egyre kevesebb olyan rendezvény, borfesztivál van, ahol személyesen a borászok vannak jelen. De neked lehet, hogy kérdésed lenne a borral, a pincészettel, az évjárattal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen egy boros témában kérnéd ki a szakmabeli véleményét. Erre most lehetőséged lesz, mert október 15-én a Zwack Múzeumban mindenki ott lesz, akinek a borát a poharadban forgatod.
Az elsők között kóstoltuk a világ leghíresebb újborátA november vadonatúj boraihoz, köztük az aznap először kóstolható idei beaujolaishoz készített ételeket a tőle megszokott minőségben az Araz Étterem csapata. Újból találtunk kedvenceket!
Ezek voltak a borfesztivál legfrissebb boraiMár nem is tudom visszaidézni, hogy a megelőző évek Budaivári Borfesztiváljai közül melyik volt nagyon esős és melyik csak kicsit. Olyanra, amikor végig gyönyörű idő volt, régebbről emlékszem csak. Az idei fesztivál sem a szép idő miatt marad majd meg sokak emlékében, az égiek csak kevéssé voltak kegyesek a fesztiválozó közönséghez.
Nyakas, Dúzsi és Takler borok az első Német Gazdasági BálonAz előétel füstölt lazac lesz fehér spárgával, a főfogásként felszolgált marhafilét tavaszi zöldségekkel körítik, a desszertek között pedig számtalan epres ínyencség kap helyet – igazi tavaszi lakomával várják a Német Gazdasági Bál vendégeit. A fogásokhoz Nyakas, Dúzsi és Takler borokat szolgálnak fel.
Jól szerepeltek a magyar borok az idei Vinitaly-nBorkiállítás - A háromezer versenyző borminta közül a magyar borászok termékei hét érmet is szereztek az idei olaszországi nemzetközi borversenyen, a Vinitaly-n.