Drágakő, női szépség, szerelem – mindez egyetlen borkóstolónKépzeljük csak el, belépünk a Corinthia Hotel Budapest ajtaján, cipőnk kopogása visszhangot ver a márványpadlón. Felsietünk a fakófehér lépcsőn, hogy még idejében odaérjünk, hiszen randevúnk van: az aranyszín számtalan árnyalatában pompázó, ezerarcú és ezeregy szépségű hölggyel, az olaszrizlinggel. Szabó Hajnalka beszámolója az Olaszrizling Októberről.
„Csopak és Balatonfüred az olaszrizling fővárosa”Teljes termékpiramissal, többek között egy többszörös díjnyertes borral érkezik az október 17-i Olaszrizling Októberre a Söptei Pince. Söptei Zsolt tulajdonos arról is beszélt a rendezvény előtt, szerinte jó-e az a koncepció, amit pár éve kitaláltak Csopakon.
Badacsonyból Pilisvörösvárra – a HedoNick Pince nem mindennapi sztorija2018-ban debütáltak a piacon a „kétlaki” HedoNick Pince borai. Feldhoffer Péter borászati vezetővel vettük át az igencsak sűrűre sikerült első két év történéseit és a jövőbeni terveket. Utóbbiak, ha mind megvalósulnak, garantáltan sokat fogunk még hallani róluk!
„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.
Mivel készül a „rizlingkirály”?A Borbély Családi Pincészet neve az évek során egybeforrt az olaszrizlinggel. Ha valaki éppen ismerkedik a fajtával azért, ha valaki szereti, akkor pedig azért kötelező a látogatás a standjuknál az Olaszrizling Októberen. Borbély Tamás borász árulta el nekünk, a széles szortimentből melyik tételeket választotta ki az eseményre.
„A Szent János-völgyben találtuk meg azt a helyet, ahonnan a mi elképzeléseinknek megfelelő bort lehet készíteni belőle”Verpeléten olyat tud az olaszrizling, amit csak nagyon kevés más helyen – állítja Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. Az interjúban elárulja a titkot, valamint azt is, milyen egy „safety place” magtár.
„A rizling nálam hangulatfüggő, annyi arca van”Ha valaki kételkedik a rajnai rizling sokoldalúságában, látogassa meg a Cseri Pincészet standját az Olaszrizling Októberen. Hogyan lehet egyetlen szőlőfajtából hat teljesen különböző stílusú bort készíteni? Cseri Barnabás most elmondja, szombaton pedig megmutatja.
„Készülünk egy kis különlegességgel”Az olaszrizling számunkra birtokunk egyik ékköve és minden egyes évjáratnál az eleganciát és a balanszt helyezzük előtérbe – vallja Büttner Márton, a Büttner Borbirtok ügyvezetője. Az Olaszrizling Október nagykóstolóra egy változatos borsorral és valami „nagyon badacsonyival” készülnek.
„Sokat nem kellet gondolkodni rajta”A balatonfőkajári Feind Pincészet mindent megmutat abból, amit az olaszrizling tud – nemcsak a szőlőben és a feldolgozóban, de október 17-én az Olaszrizling Októberen is. Bacskai István ügyvezető igazgató a borászatnál történő változásokról is mesélt.