Érezd magad földesúrnak: főzz pálinkát!A pálinka nemzeti értékünk, hungarikum, kultúránk, hagyományaink szerves része – mondta Szakáli István Loránd hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a füzéri vásártéren rendezett ötödik Zempléni Szabad Pálinka Napon.
Hogyan válhatsz pálinka szakértővé?Pálinkafőzők, pálinkakedvelők, pálinkabarátok és a minőségi vendéglátás iránt érdeklődők bővíthették ismereteiket a pálinkafőzés hagyományaival s előállításának szakszerű módszereivel kapcsolatban Kecelen.
Már lehet nevezni a Pálinkavédjegyért!Szeptember 10-től újabb nevezési időszakot hirdetett a Pálinkavédjegy-rendszer. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés garanciát ad arra, hogy a matricával ellátott palackokban valóban kitűnő minőségű pálinka van.
Mit iszunk majd, ha nem lesz pálinka?Legfeljebb a szokásos pálinkamennyiség felére számítanak a főzdék idén. A gyümölcsből kevés termett és a cukorfok is elmarad a várthoz képest.
Mi legyen a felesleges pálinkánkkal?Az otthon megtermett gyümölcsökből sokan készítenek pálinkát. Néha még a minőség is megfelelően sikerül, sőt a mennyiség is van úgy, hogy jelentős. A kérdés indokolt: mi legyen az otthon megfőzött pálinkának a sorsa?
Több külföldivel itatnának magyar pálinkátHatékonyabb marketinggel kell növelni a magyar pálinka külföldi ismertségét, illetve exportját, mivel azt jószerivel csak a Magyarországgal határos államokban ismerik szélesebb körben - mondta a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke egy szakmai rendezvényen.
Éremeső a Csopaki PálinkaversenyenMagas minőséget képviseltek a csopaki Pannon Pálinka és Párlatversenyre beküldött minták, amelyeket összesen száz éremmel díjazott a szakmai zsűri – mondta a Pálinkafőzők Egyesületének elnöke a verseny eredményhirdetéséről tartott sajtótájékoztatón pénteken Veszprémben.
A pálinka a mi konyakunkA magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint például az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky, a magyar kultúra részét képezi és a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke.
Több mint 15 ezren voltak a pálinkafesztiválonNégy napon keresztül 27 kiállító, több mint 400 féle párlat és izgalmas zenés produkciók gondoskodtak a hangulatról a Budapesti Pálinkafesztiválon. A legkedveltebb ital idén is az Év Pálinkája volt, de a kellemes időjárásnak köszönhetően a hűsítő pálinkás long drinkeket is előszeretettel fogyasztották a fesztiválozók.