Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.
A Costes lett az év éttermeA Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán Budapesten. A fővárosi étterem harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.
Hitben, harmóniában EgerszalókonA nagy ünnepi készülődés ideje alatt is szükségünk van a kikapcsolódásra, de ha ez a szellemünket is táplálja és segít ráhangolódni a karácsony igazi voltára, akkor szinte kötelező program. Ilyen várakozásokkal indultunk el a St. Andrea évzáró Fine Dining borvacsorájára.
Világbajnoki címre hajt a magyar szakács válogatottA Culinary World Cup elnevezésű gasztronómiai világbajnokság négyévente kerül megrendezésre Luxemburgban, ahol közel 50 nemzet, több mint 1600 versenyzője mutatja be tudását, köztük hazánk nemzeti csapata.
Díszes köszöntésben részesült a világ egyik legjobbjának számító magyar vízÖsszegyűltek a magyar gasztronómia csillagai a Festetics Palotában, hogy megünnepeljék Magyarország jelenleg legelismertebb palackozott ivóvizének, a Szigetközi Friss Víznek nemzetközi sikerét.
Hagyomány és megújulás Budakeszin - beszélgetés a Budai Gesztenyés Étterem séfjévelA Budai Gesztenyés története igazi, régi história. Budakeszi első családi nagyvendéglője 1902-ben nyitotta meg kapuit és itt azóta is minden a vendégekről szól. A hatalmas gesztenyefák által körülölelt étterem jelenlegi tulajdonosai nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a tradíciók megtartása mellett helyet kapjon a modern gasztronómia és a szezonalitásnak megfelelő, kiváló minőségű ételek kerüljenek az asztalokra. A Gesztenyés séfjével, Parcsetich Ernővel beszélgettünk.
Francia sztárséfek etetnek a Gourmet FesztiválonSzombaton francia séfek várják a Gourmet Fesztivál Gasztroszínpadán az érdeklődőket! Ez ételeket pedig természetesen nem csak nézni, kóstolni is lehet majd!
Vége van a magyar gasztroforradalomnakAz oly sokat emlegetett gasztroforradalom véget ért, ami most folyik, az már egy következő szakasz - mondta Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx Étterem séfje.
Séf a Budakeszi RathauskellerbőlInterjú - Elek Balázs már korán, gyerekként elkezdett érdeklődni a szakácsmesterség iránt, és saját bevallása szerint a legjobb helyre került huszonkét évesen, tanuló éveiben: a Kempinskibe, Szendi Árpád keze alá. Még mindig szemtelenül fiatal, hisz' jelenleg is csak huszonöt éves, de már egy gourmet konyhát vezethet budakeszin. Balázs a gasztronómia és a főzés iránti szenvedélyén talán csak az Argentin futballválogatottért való rajongása tud egy-egy rövidke időre felülkerekedni.