Visszatérünk a hagyományos borkészítéshez?A kétévente megrendezésre kerülő szemináriumok közé ebben az évben egy rövidebb, kötetlenebb hangulatú, viszont sokkal inkább szakmai értekezlet is került.
A következő évtizedek borkészítését villantja meg az Olaszrizling Október mesterkurzusaModern kihívások – A gyümölcsösség megőrzése a borokban címmel tart előadást az Olaszrizling Október Nagykóstolón Szendei Gergő borász, szaktanácsadó. A mesterkurzuson a résztvevők bepillanthatnak a kulisszák mögé és olyan borokat kóstolhatnak, amelyeket egyébként csak egy szűk szakmai kör ismerhet.
Tradíció vs technológia, avagy bontsunk-e almasavat?Az idei Bordó Blend Nagy Bordói Kóstoló első mesterkurzusa a borok savszerkezetéről szólt, európai és újvilági borok példáin keresztül. Az is kiderült, mikor és miért érdemes almasavat bontani, és hogy mindez hogyan is működik a bordói fajták esetében.