Így készíts jó pálinkát!A törkölypálinka a köztudatban még mindig úgy él, mint a jó gyümölcspálinkák felkarolt mostohatestvére. Pedig egyre több hazai és nemzetközi versenyen arat sikert. Lassan, de biztosan igazzá válik – aki nem szereti a törkölypálinkát, az még nem kóstolta.
Hivatalosan is hungarikum lesz a pálinkaNemzeti termék - A pálinkával és a törkölypálinkával és a herendi porcelánnal bővül a hungarikumok listája. A listára eddig kulturális, szellemi és épített örökségek a törvény erejével kerülhettek fel, mostantól azonban külső kezdeményezésre is hungarikummá válhat valami.
VM: Egyszerűbb lepárlási eljárások lesznekReform - Egyszerűsíti a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a borászati melléktermékek (szőlőtörköly és seprő) kivonásával és lepárlásával összefüggő eljárásokat, hogy csökkentse a borászatok adminisztrációs terheit.
Pályázati felhívás Országos pálinka- és törkölypálinka-verseny megrendezésérePályázat - A Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) a vidékfejlesztési miniszter országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló 33/2010. (XI. 25.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-ban foglalt felhatalmazás alapján pályázatot hirdet a 2013. évi országos pálinka- és törkölypálinka-verseny megrendezésére.