Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-rólNyár, meleg, napsütés! Ballagás, érettségi, diplomaosztó, leánybúcsú, és akkor már bizony esküvők és lagzik sora. Az ideális aperitif – és egyben az ünnepi asztal nélkülözhetetlen kelléke – a flőte-pohárban szervírozott, kellemesen frissítő bubis ital. A piac gazdag választékából talán a két legismertebb pezsgőféle, a prosecco és a champagne elemeit szedtem pontokba, bízva abban, hogy használható tudás birtokában legközelebb a boltok polcai között sétálva magabiztosan választasz, ha egy olasz DOCG-re vagy egy francia BdB-re vágysz.
Elkezdődött az 50. szüret Szeptember 30-án ünnepelte 50. születésnapját Veronában a Masi Pincészet Campofiorin bora. A történelmi múltú Valpolicella bor első szürete 1964. szeptember 30-án volt.
Masi mesterkurzus - folyékony történelemVinCE Budapest 2013 - A szárított szőlőből készült borok kóstolása nem könnyű műfaj. Rengeteg tannin, óriási test, sok alkohol és fokozhatatlan komplexitás. Mégis keresett és közkedvelt borok ezek, mintha egy csapásra a súlyemelők között kellene keresni a jövő manökenjeit.