Az ország zászlóshajója: válaszd februárban Te is a furmintot!A furmint sokak szerint a legnagyobb lehetőségeket magában hordozó hazai fehérborszőlő fajta. Mások azon a véleményen vannak, hogy túlságosan nagyra értékelik, mert számos helyi fajta alkalmas hasonlóan nagy borok megalkotására. Ezt a vitát mi nem szeretnénk eldönteni, az viszont kétségtelen, hogy a furmintot sok nemzetközi boros szaktekintély is meghatározónak tartja, a borászok számára pedig tág mozgásteret enged, hiszen sokféle stílus kipróbálását teszi lehetővé.
Pezsgők a karácsonyi vendégváráshozÉrkezzenek akár családtagok, akár barátok hozzánk, karácsonykor és más ünnepekkor a pezsgővel indítás mindig jó ötlet. Bár a hazai gasztronómiában természetesen a pálinkának is megvan a szerepe, de tévedés, hogy ezt aperitifként kell fogyasztani: magas alkoholtartalma ugyanis hosszú időre letompítja az ízérzékelő receptorainkat. Azért is érdemes inkább a pezsgővel kezdeni, mert ehhez remekül illik mindenféle sós rágcsálnivaló, vendégváró falat.