„A bioműveléssel a szőlőterület megvédése a cél”
Március 27. 07:31
Március 30-án a juniborászok egy különleges kóstolót rendeznek, egy DiVino & Junibor Organic Special – Organikus bormustrát. Nyolc borász és 16 tétel mesél majd organikusan művelt szőlőből készült borokról, organikus gazdálkodásról. Ezen az estén együtt kóstolhatsz Hernyák Tomival, Kis Tamással, Pfneiszl Katrinnal, Demeter Endrével, Wille Baumkauff Stefánnal, Franz Weningerrel, Gere Andreával vagy Árvay Szabolccsal.
„A Földünket nem tudjuk kicserélni, és az nem működik, hogy mindig csak elveszünk tőle. Valamit vissza is kell adnunk neki, gondolva a következő generációkra” – mondta el a Vinoport.hu-nak a közismerten bio Tokaj Pendits borásza, Wille-Baumkauff Stefan.
Gere Andi szerint a bioság fénykorát éljük, a társadalom egy adott rétege módszeresen keresi a bio termékeket. Azonban a borokkal más a helyzet. Kezdetben sok nem túl jó minőségű biobor került forgalomba, ezért szerinte a társadalom már fenntartással kezeli az ilyen termékeket. A borászok elsősorban nem a marketing miatt tartják fontosnak a bio művelést, hanem a szőlőterület megvédése céljából.
Kis Tomi úgy véli többrétegűek, egyensúlyosak, és sokkal egyedibbek a vegyszermentes borok.
A teljes cikket a Vinoport.hu oldalán tudod elolvasni!