A csípős ételek tényleg fiatalon tartanak?
Szeptember 22. 06:48
Egy britt szaklapban az áll, hogy nagy valószínűséggel a csipős, fűszeres ételek hozzájárulnak a fiatalság megőrzéséhez. A British Medical Journal tanulmányában félmillió felnőtt vett részt, akiknek táplálkozási és életmódbeli szokásait hét éven át figyelték meg.
Az eredmények azt mutatták, hogy akik hetente egy vagy két alkalommal fogyasztottak valamilyen fűszeres ételt, azoknál tíz százalékkal alacsonyabb volt a korai elhalálozás kockázata – beleértve az átlagos egészségi állapotú és a daganatos betegségben szenvedő alanyokat is – azokhoz képest, akik heti egy alkalomnál ritkábban fogyasztottak ilyen fogásokat - írja a Dívány.hu.
Azonban csak a kínai lakosságot vizsgálták, önbevallásos módszerrel, így nem vonható le általános következtetés.