Szeptember 21. 09:16
Akkor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon tartott kerekasztalbeszélgetést neked találták ki!
A pezsgőfogyasztás és -készítés az utóbbi 10 évben robbanásszerűen emelkedett. 5 ország készíti a világon az összes mennyiség 2/3 –át, a magyar pezsgőkészítés is komolyan emelkedett az utóbbi 10 évben. A Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) szerint a top 6-ban van a magyar pezsgő, ami szignifikáns termelésemelkedést jelent az utóbbi 10 évre vonatkozóan. A pezsgőfogyasztásban viszont még olyan országok mögött vagyunk bőven, mint Svájc, Belgium vagy Portugália. Egyre több igazán izgalmas pezsgő készül Magyarországon, új borvidékek és fajták emelkednek ki, amelyek különlegessé és sokszínűvé teszik ezt a kategóriát.
Szeptember 25-én, pénteken 9:00 órától meghívott szakértők járják körbe a magyar pezsgő helyzetét termelés és értékesítés szemszögéből az értékláncon keresztül az OMÉK-on, a Hungexpo, B pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).