Fröccs

A méhek is szomorúak a szárazság miatt :(

Május 10. 09:48
Egy héten belül elvirágzik a repce, de a méhészek nem elégedettek az eredménnyel, mert a szárazság miatt alig tudtak gyűjteni mézet. Két hét múlva virágzik az akác - írja a Teol.hu. A cikkből egyébként még egy csomó érdekes dolog kiderült a méhészetről, és arról, miért kevés a méz.

Nagyon könnyű egészségesen élni

Május 09. 21:49
Szereted a paradicsomot, a grillezett húsokat, a zöldfűszereket, a jó sajtokat s a kellemes borokat? 
 
Ha a válaszod igen, remek hírünk van: a mediterrán étrend valószínűleg meghosszabbítja az életet, óv a szívbetegségektől és a depressziótól, sőt, a legújabb kutatás szerint véd az öregkori memóriavesztéstől is! 
 
A kanadai kutatók által vezetett tanulmányban 40 ország 27 860 lakóját követték nyomon átlag öt éven át. A kutatásban résztvevők életkora 55 év vagy több volt és a kórelőzményükben cukorbetegség, szívbetegség, stroke vagy perifériás artériabetegség szerepelt, ezért is kerültek a kutatók látóterébe.
 
A kutatók a tanulmány elején, majd két év és végül nagyjából öt év elmúltával tesztelték a résztvevők memóriáját és gondolkodási képességét. A tanulmányban azt tapasztalták, hogy azoknál, akik egészséges étrenden éltek 24%-kal kisebb valószínűséggel következett be a memória és a gondolkodás romlása. Ezt az Origo írja, itt.

Kecskesajt, hamuba forgatva

Május 09. 17:52
Kecskesajt, hamuba forgatva
 
Ez a sajt svájci Saanen kecskék pasztörizált tejéből készül, amelyek boldogan legelésznek a tejüzem közelében. Esztétikailag maximális pontszámot érdemel, ugyanis a hófehér kecsketej és az acélszürke hamu olyan szép együtt, hogy egy sajt-szépségversenyen simán vinné az első díjat. Az a neve, hogy Grey Owl azaz Szürke Bagoly, és Québecben a Fromagerie Le Détour in Notre-Dame-du-Lac manufaktúra gyártja.
 
A termékről további érdekességeket megtudhatsz a Sajtológia blog írásából.

Ilyen volt tavaly a Rosé és Pezsgő Mustra

Május 09. 13:05
A rendezvény ma délután 2-kor kezdődik. Több mint 80 rosé, és 30 gyöngyöző, habzó vagy éppen pezsgő frissítőt kóstolhatsz meg, hasonlíthatsz össze, választhatod ki a kedvenced, vagy épp csak élvezheted az élményt...
 
Tavaly ilyen volt a mustra:
 

Ezek az étteremválasztés legfontosabb szempontjai

Május 09. 07:36
Tízből kilenc étteremlátogató szerint egy étterem megítélésekor az ételek íze után a tisztaság a legfontosabb egy nemzetközi felmérés alapján.
 
A Tork higiéniai termékgyártó megbízásából készült, több mint 3000 éttermi vendég megkérdezésével elvégzett kutatás szerint a vendégek 67 százalékának az is kiemelten fontos, hogy módja legyen megítélni az éttermi konyha tisztaságát. A válaszadók 61 százaléka szerint fontos, hogy láthassa, hogyan készítik elő az ételt a nyitott konyhában.
 
Tíz válaszadóból 6-nak nagy, illetve nagyon nagy elvárásai voltak a belsőépítészeti kialakítást és a terítéket illetően, és 10-ből 8-an úgy vélik, az éttermeknek jobban oda kellene figyelniük a teríték minőségére.
 
A személyzetnél a legfontosabb elvárás, hogy a pincér legyen figyelmes, a vendégek 73 százaléka szerint. A válaszadók 45 százaléka több borravalót adna, ha azt látná, hogy a személyzet jókedvű.
 
A kutatást a Tork megbízásából 2015 márciusában 3087 résztvevő bevonásával a United Minds végezte. A válaszadók a kutatást megelőző hónapban legalább egyszer vacsoráztak étteremben. 
 
A Tork az SCA globális márkája. Az SCA a világ egyik vezető higiéniai és papírgyártó vállalata, termékeit 100 országban forgalmazza. A közel 44 ezer embert foglalkoztató SCA csoport forgalma 2014-ben elérte a 104 milliárd koronát (11,4 milliárd euró). Az 1929-ben alapított cég központja Svédország fővárosában, Stockholmban található, részvényeit a NASDAQ OMX Stockholm tőzsdén jegyzik.
 
(MTI)