A világ legjobb éttermének borlapján már felvidéki bor is szerepel
Szeptember 02. 10:02
A két Michelin-csillagos, koppenhágai Noma étterem sommelierje beválasztotta a Strekov 1075 pincészet Porta fantázianevű borát. A dániai vendéglátóhely borlapja közel 40 oldalas, ahol francia, olasz, spanyol, szlovén, osztrák és német borok is helyet kaptak. A szortiment széles, igazi egyediségeket találunk a borlapon.
A Strekov 1075 Porta tétele négy évjárat házasítása, alapja olaszrizling és zöldveltelini, héjon erjesztve, flóra alatt érlelve készült, és természetesen szűretlen.
„A Porta egy szabadelvű bor, csak akkor készítem, ha ihletem van rá – eddig összesen kétszer” – nyilatkozta Sütő Zsolt a Vinoport.hu-nak. Sajnos a bor első verziója már nem kapható, és szerinte Szlovákiában nem készült más hasonlóan merész tétel. „Bátornak kell lenni, szerintem egy ilyen kicsi országnak nem szabad beállnia a sorba, de más szlovák borászok félnek elengedni magukat, illetve a fantáziájukat.”
A teljes cikket a Vinoport.hu oldalon olvashatod el!