Alföldi Merlot: „Sokkal jobb szekszárdi bort inni, mint villányit.”
Október 08. 06:44
A Művelt Alkoholista szerzője azzal magyarázza ezt a kijelentését, hogy „a szekszárdi borok általában élőbbek, tágasabbak, gyümölcsösebbek, egészségesebb egyensúlyt mutatnak, és ami számomra egyre fontosabb, itatják magukat”.
„Egy ideje leszoktam a nagy borokról, egy Bock Magnifico vagy egy Sauska Kopár Merlot kóstolásának lehetősége nem villanyoz fel jobban, mint egy Sebestyén Kadarkáé vagy egy Márkvárt Kékfrankosé. A leszokásnak része vagy következménye az is, hogy a nagyborokkal kapcsolatos filozofálás sem izgat annyira. De ez nem jelenti azt, hogy érzéketlenné váltam volna, hogy ne csendesülnék el, amikor egy bor elrugaszkodik az elég jó/elég rossz tengelytől. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán helyes nagyboroknak hívni őket, de a rácsodálkozások a legváratlanabb helyekről tudnak érkezni, és ilyenkor egy csipetnyi maradékörömöt abban is találok, hogy az előítéleteim szakítószilárdsága ennyire gyenge.”
Vida Hidaspetre Kékfrankos 2013: „Hosszú ideje az első bor volt, amit érdemesnek éreztem arra, hogy elővegyem hozzá a nagy Zalto-kelyhünket. A legfontosabb magyar borok közé tartozik.”
A teljes bejegyzést A Művelt Alkoholista oldalán tudod elolvasni!