Átadták az Év Étterme díjat
Március 01. 20:07
Február utolsó napján rendezte meg a Dining Guide díjátadó gáláját a Laurus Étterem és Rendezvényközpontban.
Az idei Dining Guide kalauz szakmai hitelességét a nemzetközileg elismert, 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari személye is garantálta. A zsűri elnöke, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját - írja honlapján a Dining Guide.
A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx
Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx
Különdíjak:
- Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
- Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
- Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA – Fehér Gábor, séf
- Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
- Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola
Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:
- Sándor Tamás (Bükki Sajt)
- Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
- Szabó György (Györgytea)
Top 10 étterem:
- Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
- Costes – Palágyi Eszter, séf
- Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
- Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
- Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
- Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
- MÁK – Mizsei János, séf
- Émile – Kövér Gergely, séf
- Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf