Február 29. 14:08
Wolfgang Puck, osztrák séf volt az Oscar-gálán felszolgált ételekért felelős. A karintiai származású szembert sokan a legjobbnak tartják Amerikában. Puck nélkül nincs parti, tartják Hollywoodban.
Az Oscarral 1985-ben kapcsolódott össze a neve, munkája az óriási filmes gálával azóta is állandó. Hogy a milliomosoktól és a sztárvilágtól érkező felkéréseket el tudja fogadni, elsőként dolgozott ki igazán komoly üzleti modellt a gasztronómiában - írja az
Origo.hu.
A menü
A Forbes magazin információi szerint idén is komoly menüre számíthattak a meghívottak: kínai csirkesaláta, rákkoktél, füstölt lazachab uborkával, amelyekhez sajtok adták a köszöntést. Voltak mini burgerek érlelt cheddarral, füstölt lazacos remoulade mártással.
Házi perec pimento sajttal, tojásos füstölt paprika, kaviáros burgonya, és csirke szarvasgombával – ezek is a tegnapi menü részei, akárcsak a mandulás gazpacho fehér szőlővel. Benn halas konyha és szusi bár – a vegák és a diétás koszton élők sem maradtak éhen az estélyen.
Sokan az Oscar-gála fénypontjának tartják Puck csokibüféjét, ahol egy 24 karátos aranyporral bevont Oscar-csokiszobor is helyet kapott.
Az elmaradhatatlan champagne
A 2002-es reimsi, tradicionális eljárással készített Piper-Heidsieck pezsgőt szolgálták fel az este folyamán. A 230 éves pezsgőház Puck régi partnetre. A borokat Kalifornia csúcsborászata, a Sterling szállította, míg a whisky a kék üvegéről ismert skót Haig Club volt.