Balatoni halsütők toplistája
Augusztus 01. 07:06
Az I Love Balaton újra letesztelte a legjobb balatoni halsütőket. Íme az eredmény:
András büfé, Balatonszemes
Ezért a gasztronómiai élvezetért majdnem el kell hagynod Balatonszemest, de megéri túrázni egy jót. András a nyolcvanas évek végétől viszi a helyet, szinte fogalom a környéken. Retró dizájn, szép panoráma, és minőségi borokból készült fröccs - minden megvan, amit egy halsütő adhat a tökéletesre sült halakon kívül.
Aszófői halsütő, Aszófő, 71-es út
Muskátlis terasz, kedves kiszolgálás, semmi stressz, semmi kapkodás. A hekk, keszeg, ponty, süllő, fogas mellett adnak harcsafilét és a fokhagymás pisztrángot is, ezenkívül halászlé és sült kolbász is készül.
Halas Karcsi, Zamárdi
Zamárdi legjobb halsütőjét a Mókus utca környékén találod. A tulaj 30 éve van a szakmában, a rutin meg az évek biztosítják neki a helyet a legjobbak között.
Jóbarátok, Balatonalmádi
Egyszerű a recept: mindent úgy kell csinálni tovább, amiért a helyiek imádták (és máig imádják) ezt a halsütőt. Nem véletlenül: a keszeg tökéletes, kárpótol a kissé fáradt kiszolgálásért, a hús omlós és ízletes, a panír kellően ropogós és sós, az uszony és a farok pedig eléggé átsült ahhoz, hogy bevállalósabb keszegevők elropogtassák.
Kánya Zoli halsütője, Gyenesdiás - Hévíz - Liliomkert piac
Kánya Zoli több mint hat éve kezdett el füstöléssel is foglalkozni. Gyenesdiási halsütőjében a szokásos - keszeg, harcsa, pisztráng, fogas - mellett olyan ételek is kaphatók, mint a harcsagyros vagy a harcsacsipsz. Az emblemtikus fogás a tapolcai füstölt pisztráng, a hévízi piacon található standján pedig lehet venni füstölt vajhalat és lazacot is, a füstölt libamájjal, libamellel, kacsamellel, szarvassonkával egyetemben.
Oszi bácsi keszegsütödéje, Szigliget
Oszi bácsi 72 éves, de rendületlenül süti a szigligeti strandon a keszeget és a süllőt - és már a pisztrángot is. Nemcsak a halak, hanem az élmény miatt is érdemes idejönni, mert Oszi bácsi egy jelenség.
Sió Halsütő, Siófok
A süllővel már bizonyított a hely, ezért most pisztrángot és halburgert ettünk. A pisztráng tisztességesen megsült, a húsa omlós, igaz, egy kis só jó jött volna még. A panír viszont tökéletes volt. A halburgernél a szezámmagos buci, a majonéz és a saláta teljesen átlagos, a "húspogácsa", a rántott fogasfilé viszont nagyon ott van.