Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
Február 24. 11:49
Biztonsági és minőségi szempontok mentén is ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csapata a barackpálinkákat. A hivatal laboratóriumában megvizsgálták többek között a termékek tényleges alkohol-, metanol-, etil-karbamát-, valamint illóanyag-tartalmát is. A tesztelt barackpálinkák élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.
Változatosabb eredménnyel zárult a barackpálinkák minőségi mutatóinak hatósági vizsgálata. Kiderült, hogy két termék esetében a tényleges alkoholtartalom eltért a jelölésen szereplőtől, egy esetben alacsonyabb, egy esetben pedig magasabb értéket mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok. A kedveltségi vizsgálaton ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket. Az élen az Agárdi Miraculum kajszibarack pálinka végzett, a második helyezést a Nobilis kajszibarack pálinka nyerte el, míg a dobogó harmadik fokára a Márton és lányai kajszibarack pálinka „léphetett fel”.