Fröccs

Bemutatták 2015 legjobb pálinkáit

Szeptember 28. 09:58
Az idei évi pálinkakiválóságok versenyére 335 párlatot neveztek be, közülük 30 főzde 107 pálinkáját minősítették három, négy vagy öt csillaggal. A 2015-ös Pálinakiválóságok című könyvet angol és magyar nyelven mutatták be, így külföldön is népszerűsítik a hungarikumot - írja a Hír TV. 
 
„Egyrészt egy kiváló marketingeszköz a pálinkák megismertetésére, ezáltal azokat a pálinkákat, azt a pálinkaválogatottat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk, meg tudjuk mutatni nagyon jól a hazai és a külföldi fogyasztóknak is” – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Miért olyan értékes élelmiszer a sütőtök?

Szeptember 28. 06:39
Ettél már idén sütőtököt? Ha nem, akkor érdemes lassan beszerezni a piacról, mert itt van már a szezonja. A borongós napokon különösen ajánlott, biztosan mosolyt csal az arcodra.
 
A sütőtök rengeteg béta-karotint tartalmaz, ez az anyag adja narancssárga színét. A béta-karotin az egészséges látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamin előanyaga, egyben antioxidáns is. Az antioxidánsok a szív- és érrendszeri-, valamint a daganatos betegségek kialakulásában szerepet játszó szabadgyökök ellen hatnak.

A sütőtök termése gazdag C-vitaminban, ami támogatja az immunrendszert, így könnyebben elkerülhetjük az őszi hónapokkal megszaporodó náthás, meghűléses megbetegedéseket. A sütőtökben lévő rostok segítik az emésztést. A kálium pedig szervezetünk folyadékháztartásának szabályozásában játszik szerepet. A sütőtök terméshúsának kalóriatartalma alacsony, vitaminban gazdag és egészséges - írja a Webbeteg.hu.

A világ negyedik legjobb hotele a budapesti szálloda

Szeptember 27. 15:06
A Business Insider a legnevesebb utazási portálok és a vendégek minősítései alapján elkészítette a világ 30 legjobb szállodájáról szóló összeállítását. A negyedik helyen a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest végzett, holtversenyben egy sienai szállodával.
(Forrás: Turizmusonline.hu)

Egy kihagyhatatlan étel az őszi hétvégéken

Szeptember 27. 11:06
Itt a szüret ideje, mi más legyen a sütésnél, főzésnél az elsődleges alapanyagunk, mint a szőlő. Ízhuszár szőlős, kecskasajtos, diós focacciaja bearanyozza a hétvégédet.
 
Egy kihagyhatatlan étel az őszi hétvégéken
Forrás: Nosalty.hu
 
Hozzávalók:
  • A tésztához
550 g BL 00 finomliszt
7 g instant élesztő (egy kis tasak)
1 ek barna cukor
1 teáskanál só
4 ek olívaolaj
2.5 dl langyos víz
  • A tetejére
180 g kékszőlő (egy közepes fürt)
70 g kecskesajt
2 szál rozmaring
5 dkg dió
2 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
 
Az elkészítési módját itt megtalálod!

Milyen gyógyhatása van a koriandernek?

Szeptember 27. 07:15
A koriander sokféle módon felhasználható. A levele és szára frissen salátákhoz, levesekhez, egytálételekhez és mártásokhoz használható. A gyökere sok ázsiai ételbe kerül. Az étellel együtt főzhető. Magjával paradicsomsűrítményeket ízesítenek, de néhány főzelékfélét, leveseket vagy almás pitét is. A koriander a kenyérfélék és a mézeskalács fűszeréül is szolgál.
 
Érdekesség, külső megjelenés
60 cm magasra növő, kb. 20 cm átmérőjű egynyári növény. Gyökere világosbarna, répaszerű. Szára erősen szerteágazó, vékony, puha. Virága apró, erős, a fehértől a halványliláig terjedő színű. Levele háromrészes, magja kerek, világosbarna. Az egész növény erőteljesen aromás.
Már az egyiptomiak is használták gyógyításra és fűszerezésre.
 
Gyógyhatás: Serkentő hatású, segíti az emésztést, görcsoldó és idegcsillapító. A magok rágcsálhatók vagy főzet készíthető belőlük.
(forrás:Nosalty.hu)

Ételek, amelyektől depressziós leszel

Szeptember 26. 19:06
Egy új tanulmány arra világít rá, hogy mely ételeket kerüljük, ha rosszul érezzük magunkat. Megállapították, hogy az alábbi ételek elősegíthetik a depresszió kialakulását. 
 
Ilyen például a finomított szénhidrátot magas számban tartalmazó diéta, ami simán vezethet depresszió kialakulásához, adta hírül a spring.org.uk a Dívány.hu forrásai szerint. Finomított szénhidrátokat a fehérkenyér, a rizs és a szénsavas üdítőitalok is tartalmaznak. Ezeknek az élelmiszereknek magas a glikémiás indexe, ami hormonális elváltozást okozhat, amitől aztán elfáradunk, hangulatváltozásink lehetnek és megjelenhetnek a depresszióra utaló első jelek is.
 
A megfigyelés szerint alacsonyabb a depresszió kialakulásának esélye, ha több zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, rostos- és nem lédús gyümölcsöt fogyaszt valaki.

Kihirdették a 2015-ös Gastro Design nyerteseit

Szeptember 26. 15:27
A Gastro Design versenyt a Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap hirdette meg, mellyel a magazin célja az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.
 
A versenyre érkezett 65 pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyek díjazásra került a tegnap esti díjátadón - írja az Élelmiszeronline.hu
 
A zsűri tagjai voltak:
  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
  • Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
  • Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Mesterházy Dorka, Mazel Tov
  • Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
  • Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó, a Gastro Design 2015 zsűrielnöke
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
Kategóriánkénti eredmények:
  • Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt
Arany: Faszaládé grafikus arculat 
  • Logó és grafikus arculat - 40 fő felett
Arany: A Matrjoska Bisztró grafikus arculata
  • Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett
Arany: Mazel Tov weboldal
  • Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt
Arany: Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai 
  • Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett
Arany: Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet 
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje 
Arany: Corinthia Hotel Budapest 
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
  • Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett
Arany: Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel 
  • Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt
Arany: Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR 
  • Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében
  • Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett
Arany: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében 
 
A Gastro Design 2015 közönségszavazásának győztese: A St. Andrea Wine & Gourmet Bár