Fröccs

Borrajongó: 2014 az új 2010

április 15. 14:16
A 2014-es évjáratot sokan leírták éppen úgy, mint 2010-et anno. De lehet mégsem olyan rossz? Valójában 2010-ből is készültek szép tételek, amiket a mai napig emlegetnek borkedvelők, bloggerek és borászok is.
 
A Borrajongó.blog.hu Kvassay 2014-es zöldveltelinijének kóstolása kapcsán vetette fel a gondolatot, hogy 2014 az új 2010. "Tavaly minden összejött: kevés napsütés özönvízszerű esőzésekkel megspékelve. A szüreti időszakban is lehetett már hallani, hogy jó néhány nagy bor nem lesz lepalackozva. (...) Pánikra semmi ok, 2010 is szállított élményeket, igaz szűkmarkúan és néha váratlan helyekről, így bízván bízhatunk hasonlókban az elmúlt esztendő terméseiből is."
 
Ami pedig Kavssay Levente 2014-es zöldveltelinijét illeti: "(...) olyan, amilyennek lennie kell, jó sav, karcsú test, szép tiszta illattal. A karcsú testet a szó legszorosabb értelmében kell elképzelni, néha már a borszerűség határán egyensúlyoz alacsony fajsúlyával, de összességében, főként a savaknak köszönhetően, nagyon is borszerű tudott maradni. Ha nem is bestbuy, de mindenképpen vállalható és élvezhető borocska ez."

Nyakunkon a fröccsszezon!

április 15. 11:16
1 500 Ft alatti borokat válogatott össze a Nullahategy, amelyek szerintük tökéletes fröccs alapanyagok. Van itt etyeki zöld veltelini, neszmélyi Irsai Olivér, szekszárdi rozé, és dél-balatoni fehér házasítás is. 

Hegybíró kerestetik Badacsonyban

április 15. 06:42
A Badacsony Hegyközség pályázatot ír ki hegybírói tisztség betöltésére., amely részmunkaidőben tölthető majd be. Az ideális jelölt legalább középfokú szőlész-borász képzettséggel rendelkezik, minimum 3 év szakmai gyakorlaton van túl, rendelkeznie kell közigazgatási alapvizsgával, vagy vállalnia kell a megszerzését egy éven belül. A részletekért ide kattints!

Ejött az igazság pillanata: a light üdítők is hizlalnak!

április 14. 22:06
Egy nemrégiben publikált vizsgálatukban a University of Texas kutatói 749 ember üdítőital fogyasztási szokásait figyelték meg 9 éven át. Az eredmények szerint legalább 7,5 centivel nőtt azoknak a derékbősége, akik naponta legalább egy diétás italt fogyasztottak.
 
Akik saját bevallásuk szerint sosem isznak diétás üdítőitalokat, azoknak 9 év alatt kevesebb mint 2,5 centiméterrel nőtt a derékbőségük. Azok, akik csak néha ittak ilyeneket, azoknak átlagosan 5 centiméterrel, akik pedig rendszeresen, minden nap ittak diétás szénsavas üdítőitalokat, azoknak több mint 7,5 centivel nőtt meg a derékbősége - írja a Házipatika.com.

Bor és burger: szokatlan párosítás

április 14. 19:04
Wine Shock pezsgővacsorát rendezett, méhzottá burgerekkel körítve. Volt Ferrari Maximum Brut kecskesajtos-gombás burgerrel, Movia Puro Rosé lazactatárral, és a Burger&Love Classic burgere Edmond Barnaut Blanc de Noir-ral, és ilyenek. Az estről a Drkuktart blog ír.

Több mint 4 tonnás süteményt sütöttek

április 14. 16:00
Igaz, a neve nem olyan bizalomgerjesztő, a Kambodzsában készült ételt ugyanis ragacsos rizssüteménynek hívják.
 
Az óriási tekercset az Angkor Sankranti Festival 2015 megünneplésére készítették, és bekerült a Guinness-rekordok közé. 
 
A süti öt méter hosszú, egy méter átmérőjű és 4,04 tonnás változatának elkészítése 45 órába telt. A süteményhez egy tonna ragadós rizst, 507 kilogramm disznóhúst, 499 kilogramm babot és ugyanennyi kókuszkrémet, 15 kilogramm sót, 4 kilogramm cukrot, 3 kilogramm borsot és 26 kilogramm fokhagymát használtak fel.
 
A száz séf és segédjeik közreműködésével készített óriástekercs becsomagolásához 333 kilogrammnyi banánlevélre és 375 kilogrammnyi zsinórra volt szükség.
 
A világrekorder harapnivalót Angkorban állítják keddtől csütörtökig, a khmer újévi ünnep alkalmából.
 
(MTI)

A Mokos Pince is érmet nyert a Portugieser du Monde-on

április 14. 11:17
Gratulálunk!
 

A Portugieser du Monde versenyen ezüst érmesek lettünk! :-)

Posted by Mokos Pincészet on 2015. április 11.

2018 májusától az osztrák vendéglátóhelyeken is betiltják a dohányzást

április 14. 09:45
Általános dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben is 2018 májusától. A vendéglátóhelyeken kívül a dohányzás tilos lesz majd a vásárcsarnokokban, a klubhelyiségekben és a sátoros szabadtéri eseményeken is, nem vonatkozik viszont a tilalom a szállodákra. A hotelekben kialakíthatnak dohányzóhelyiségeket, amelyekben azonban sem ételt, sem italt nem szabad majd felszolgálni.
 
A több mint 144 ezer tagot számláló vendéglátóipari szakszervezet, a Vida üdvözölte a döntést, és reményét fejezte ki, hogy a legtöbb vendéglátóhely már 2018 előtt dohányfüstmentessé teszi a helységeit.
(MTI)