Fröccs

Borrajongó: édes bor, nem csak ünnepi alkalomra

Május 15. 11:08
Borrajongó: édes bor, nem csak ünnepi alkalomra
 
A Borrajongó blog ezúttal összesen kilenc késői szüretelésű tokaji édes borról ír, amelyek különböző pincészetek termékei. Van itt Béres Szőlőbirtok Késői Szüretelésű Cuvée 2009-ből, a Bott-Rytis és a Áts Cuvée ugyanabból az évjáratból, 2011-es a Basilicus Eleven, a Bodrog Borműhely Mesés és a Tokajicum Kedves képviseli. A 2008-as évjárat pedig az Árpád-hegy Pince Késői Szüretelésű Hárslevelűjén, a Dobogó Pincészet Satöbbi Édes Hárslevelűjén és a Tokaj Nobilis Erzsébet Napi Hárslevelűjén keresztül mutatkozik be.

10 év múlva valahol Budapesten: „Anya, nyomtatnál rántott húst ebédre?”

Május 15. 09:50
Ételeket nyomtatnak ki azokkal az úgynevezett élelmiszernyomtatókkal, amelyek forradalmasíthatják a főzést és az étkezéseket. Az így készült ételeket szinte bármilyen formában ki lehet nyomtatni és tetszés szerint adagolhatnak hozzájuk vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és rostokat is. Néhány európai szupermarketben már tesztelik a nyomtatóval készült süteményeket, egyes éttermekben pedig nyomtatott édességeket is kínálnak – mindezt az Agrárszektor.hu írja.

Kocka alakú lilakáposzta, lazac, kiwi és még sorolhatnánk

Május 14. 20:21
A holland Lernert & Sander népszerű művészpáros high-concept art-videóikkal, installációikkal és számos szürreális, szemtelenül humoros projektjükkel rendszeresen hívják fel magukra figyelmüket - írja a NoSalty.hu.
 
Legújabb kreatív ötletük, hogy 98-féle élelmiszert vágtak 2.5 x 2.5 x 2.5 cm-es élhosszúságú kockákra, amiket aztán szépen egymásmellé rendezve fotóztak be. Olyan élelmiszereket zártak kockába, mint a lilahagyma, kivi, marhahús, paradicsom, lazac, sajt, tonhal, gomba, paprika, banán és még sorolhatnánk. Még több fotót a NoSalty.hu oldalán találsz.
 
Kocka alakú lilakáposzta, lazac, kiwi és még sorolhatnánk
Forrás: NoSalty.hu

Több ezren vettek részt a VI. szekszárdi borvidéki félmaratonon

Május 14. 19:10
Több mint háromezren vettek részt a hétvégén rendezett VI. Tolle Borvidéki Félmaratonon Szekszárdon, amely a város polgármestere szerint az ország legtöbb embert megmozgató amatőr futóversenyévé vált.
 
A szekszárdi borvidéket népszerűsítő, másfél napos félmaratonra 800-an neveztek, idén a határokon túlról is érkeztek futók, a verseny központi helyszínén, a Béla király téren pedig háromezerötszázan vettek részt a programon - mondta Ács Rezső polgármester a rendezvényt értékelve csütörtökön. Hozzátette: az önkormányzat 600 ezer forinttal támogatta a versenyt.
 
A szervezők tájékoztatása szerint az egyéni és váltó számokban összesen 1800-an álltak rajthoz; a versenyen 700 liter fröccs, 2000 liter víz, 600 liter izotóniás ital, 1000 zsíros kenyér és 200 kilogramm banán fogyott el, emellett a frissítő pontok mellett sokan önkéntesen is kínálták vízzel, fröccsel a futókat. 
 
A mezőny nagy része azt az élményt tartotta fontosnak, amit a szekszárdi borvidék nyújtott számukra - mondta Csillag Balázs,  a félmaraton társszervezője.

Nyereményjáték a Szegedi Borfesztiválon

Május 14. 15:10
Május 15-én kezdetét veszi a 11 napon át tartó Szegedi Borfesztivál, ahol a Borászpotállal is találkozhattok. A rendezvény ideje alatt nyereményjátékkal várjuk a borkedvelőket a 4-es standnál.
 
A Szegedi Borfesztivált ezúttal 21. alaklommal szervezték meg, ahol 150 borász, 200 kézműves kiállító, valamint 250 program várja a városba ellátogató vendégeket. Az esemény honlapján megnézheted a további részleteket: www.szegediborfesztival.hu

Rozé a Somlóról

Május 14. 12:42
Az utóbbi időben a somlói Kreinbacher birtok pezsgőitől volt hangos a borvilág, azonban most egy 2014-es évjáratú rozéjuk került a polcokra. A frissítő, nyári bor egy küvé, amely 50% merlotból, 34% syrahból és 16% kékfrankosból áll össze. A reduktív tételt a palackozás előtt házasították.
 
Pirosbogyós gyümölcsök, eper és málna, illatban és ízben is sok ásványt érezni, kis só, grapefruit. Élénk sav (7,3 g/l), alacsony alkohol (12%), olyan kis maradékcukor (0,5 g/l) hogy nem is érezni. Sem illatban, sem ízben nem harsány, leginkább az ásványosság vezeti, mellette érezni a gyümölcsöket. - írja a Borravaló.hu. A teljes leírást itt találod meg.