Fröccs

Daidalosz és Ikarosz a Szent György-hegy felett

November 07. 10:11
Fantasztikus, drónnal készült videó került fel a Youtubera, amelynek segítségével átélheted, milyen lehet a Szent György-hegy felett szárnyalni. Ha pedig leszállnál egy pohár borért, szerencsére itt arra is van lehetőség...
 

Teával az örök életért

November 07. 07:05
Napi három csésze teával akár meg is hosszabbíthatod az életedet - olvasható a Cosmopolitan oldalán. Teát inni jó, szóval ez így egész jó üzletnek tűnik...
 
A fekete teában található flavonoidok megerősítik és nagyon sokáig fiatalon tartják a csontokat. Bizonyos kutatások szerint sokkal kevesebben szenvedtek csonttörést azok, aki rendszeresen teáznak, amint azok, akik inkább más frissítőket választanak. 
 
A tea rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami csökkenti a szívbetegség és a rák kialakulásának kockázatát. Napi három csésze forró finomsággal pedig még a cukorbetegség is megelőzhető.

Íme a tökéletes határidőnapló 2016-ra

November 06. 16:45
A Slow Budapest 2016-os anti-határidőnaplójával megismerkedhetsz a november 14-ei Mitiszol Fesztiválon. A naptár valójában arra próbálja ösztnözni a birtokosát, hogy lassítson és kezdje el élni az életét. Gondolatoatk, ételeket, világnapokat és még sok mást is találsz az anti-határidőnaplóban.

Hogy ne csak együnk és igyunk, a Mitiszol Fesztivál 2015-on érdemes lesz szemügyre venni a Slow Budapest vadiúj anti-hat...

Szerző: Terra Hungarica2015. november 6.

„Fantasztikus bor, óriási élmény”

November 06. 14:14
A pfalzi Forstban a Monsbacher birtok egyértelműen vezető szerepet tölt be. A pincészet erőssége a kristálytiszta, minerális rizlingek, amelyek a kabinettől a "Grosses Gewächs"-ig minden kategóriában kitűnő minőségűek - írja a Borrajongó.blog.hu. A cikk szerzője a pincészet 17 tételes borkóstolójáról számolt be, amelyek között kiemelkedett a 2011-es Ungeheuer Riesling Trocken Grosses Gewächs Erste Lage:
 
„Bazaltos, palás, mészköves talajról származó termés, tartályban erjedt és érlelődött. Mély illat, érett citrusokkal, pici őszibarackkal, kezdődő petrolossággal. Iszonyatosan mély, testes, masszív, koncentrált, de közben elképesztően csiszolt, lendületes és fókuszált is. A korty jól kitöltött, végig kiváló intenzitást mutat és elképesztően hosszan tart. Citrusos, grapefruitos, barackos, finoman fűszeres és minerális jegyek keverednek ízében, de az élményt aligha lehet visszaadni. Fantasztikus bor, óriási élmény.”

A szüret után sem ér véget a munka a szőlőben

November 06. 11:45
A Gizella Pince Facebook oldalán a következő videóra bukkantunk. A szüret után sincsen megállás:

Sörrel kéred a Whopper menüt?

November 06. 10:15
A Burger King szeretné bővíteni az italkínálatát, mégpedig sörrel. A gyorséttermi lánc szóvívője így indokolta ennek szükségességét: „Csak fel akarjuk venni a fonalat, a világon mindenhol árulnak sört a hamburger mellé”.

Az Egyesült Királyságban már folyamatban van az engedélyek intézése, hogy a Burger King éttermeiben alkoholt is árusíthassanak. Ha bejön a profilváltás, akkor várható, hogy más országokra is kiterjesztenék az újítást - írja az Origo.hu.

Így zenélnek a borok a pincében

November 06. 06:23
Josko Gravner, az észak-olaszországi bortermelő egy videót posztolt a pincészetének Facebook oldalára, amelyben a bor amfórában való zenéjét hallhatjuk:
Il Canto della Ribolla

Il Canto della Ribolla | Pesem Rebule | The Ribolla's song #gravner

Szerző: Josko Gravner, 2015. november 5.