Egy bor és a pálinka a legnépszerűbb hungarikum
December 03. 09:40
FoodConf néven immár harmadik alkalommal rendezte meg az Élelmiszertudományi, -technológiai és Innovációs Konferenciát a Szent István Egyetem (SZIE).
A két napos nemzetközi szimpózium az ipar 4.0 víziójának témaköreit, a valós és a digitális világ közötti kölcsönhatás eredményeként a modern gyárakban a dolgok (tárgyak, berendezések) internetének megteremtődését, az automatizálás, a smart termelés, a smart logisztikai lánc bigdata feldolgozását, az élelmiszergyártás, -logisztika, -kereskedelem, -biztonság, és a táplálkozás témaköreit járja körül.
A Hungarikumok témakörében szervezett szekcióülésen Ondré Péter az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója elmondta: 2018-ban 44 olyan kiállító vett részt az általuk szervezett külföldi kiállításokon, amely hungarikum terméket is bemutatott. A leggyakrabban kivitt hungarikum a méz, a tokaji aszú és a pálinka volt.