Egy különleges menüt is megkóstolhatsz a Gourmet Fesztiválon
Május 05. 09:19
Az idei Gourmet Fesztivál Bocuse d'Or - VIP menüvel készül május 23-24-én az ínyenceknek. Jövőre Budapesten kerül megrendezésre a Bocuse d'Or 2016-os európai selejtezője, amely keretén belül a Hungexpo átváltozik a világ vezető gasztronómiai vásárává. A 2015-ös Gourmet Fesztiválon a sokat látott és a visszajelzések alapján egyértelműen óriási közönségsikert arató VIP menüt a budapesti közönség is megkóstolhatja.
A válogatásba az alábbi bor-étel párosítások kerültek be:
Arany Kaviár
Füstölt kecsege, uborka variációkkal és torma fagylalttal
Hollóvár - Furmint 2011 (Somló)
Kistücsök Étterem
Nyúl idei káposztával
Pók Tamás - Leányka 2011 (Eger)
Bock Bisztró
Borjú paprikás "szarvasgombával" és "Jakab kagylóval”
Karner Gábor - Boróka 2009 (Mátra)
Onyx
Fiatal vaddisznó-pofa pörkölt, vajas galuska, ecetes paprika
Bock - Feketehegy Cabernet Franc 2009 (Villány)
Gerbeaud
Müzli, joghurt, méz, piros gyümölcsök
Szepsy - Cuvée 2007 (Tokaj)
Füstölt kecsege, uborka variációkkal és torma fagylalttal
Hollóvár - Furmint 2011 (Somló)
Kistücsök Étterem
Nyúl idei káposztával
Pók Tamás - Leányka 2011 (Eger)
Bock Bisztró
Borjú paprikás "szarvasgombával" és "Jakab kagylóval”
Karner Gábor - Boróka 2009 (Mátra)
Onyx
Fiatal vaddisznó-pofa pörkölt, vajas galuska, ecetes paprika
Bock - Feketehegy Cabernet Franc 2009 (Villány)
Gerbeaud
Müzli, joghurt, méz, piros gyümölcsök
Szepsy - Cuvée 2007 (Tokaj)
A teljes program másfél órát vesz igénybe. A fesztivál ideje alatt szombaton és vasárnap délután 2-kor és este 7-kor kóstolható a menü a Magyar Bocuse d’Or Akadémia helyszínén, így hozva közelebb a közönséghez a csúcsgasztronómia különleges világát. A menü ára borkísérettel együtt: 9.500 Forint
Jegyek kaphatóak: a fesztivál honlapján