Fröccs

Így tudsz borosüvegre tálalni

Május 04. 06:40
Rengeteg ötletet találni az üres borosüveg újrahasznosítására. Itt egy újabb kihagyhatatlan felhasználási módja:
 
Így tudsz borosüvegre tálalni
Forrás: Pinterest.com
 
 

Miért kellene több halat fogyasztani?

Május 03. 19:10
A hazai halfogyasztás növelését elsősorban népegészségügyi szempontok indokolják - mondta Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, az MTI-nek az Élelmiszer.hu értesülései szerint. Ezért a következő évben a legfontosabb feladatok közé sorolták, hogy az átlagos évi 5 kilogrammos fejenkénti halfogyasztást megduplázzák egy úgynevezett Magyar Halgazdálkodási Operatív Program segítségével.
 
A programot az Európai Bizottsághoz kell benyújtani, és a jóváhagyását követően a jövő évtől a 2020-ig tartó költségvetési ciklusban 15 milliárd forintnyi támogatást jelent a halászati ágazat számára - ismertette Viski József. Az Európai Unió tagországai közül az utolsók között szerepel Magyarország az éves halfogyasztást tekintve. 
 
A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program szerint a hal gyakoribb beiktatásához a napi étrendbe szükség van a feldolgozott, konyhakész haltermékek arányának emelésére, a halfasírtra, halkolbászra, gyorsan elkészíthető haltermékekre nagy lenne a kereslet. A teljes cikket az Élelmiszer.hu oldalán olvashatod el.
 

Egy régi étterem, új koncepcióval Csopakon

Május 03. 16:50
A Csopakon található Szent Donát Pincészetnek eddig is működött szezonális jelleggel az étterme, de az idei év elején koncepcióváltás történt a vendégláóhelyen. A Szitahegy tetején, csodálatos panorámával rendelkező Márga Bisztró fogásai egyértelműen követik a regionalitás, szezonalitás alapelveit. A Szent Donát Pincészet mellett elhelyezkedő étteremben pedig nemcsak az ételek, hanem a helyi borok is kitűnő minőségűek. Az itt eltöltött időről az Ízhuszár.hu oldalán olvashattok többet.

Fantasztikus gourmet-séta Egerben

Május 03. 14:56
A Senátor Házban, az 1552 Étteremben, a Macok Bisztróban, a Zsálya Bisztróban, és az Imola Hotel Platánban járt Csíki Sándor Dr. Lőrincz Györggyel, egy meglehetősen irigylésre méltó tavaszi napon, amikor olyan olyan finomságokat kóstoltak a St. Andrea borokhoz, mint a füstölt pisztráng sajtos rukkola mousse-szal, medvehagymás almával és sós kaláccsal, vagy a bárányrolád kucsmagombás édesköménnyel, chilis lilakáposzta krémmel. A poszthoz ide kattints!

Ezek az aktuális éttermi trendek

Május 03. 13:05
A környezetbarát vendéglátóhelyek, a természetes, tiszta alapanyagok, kíméletes feldolgozás, az önellátás saját veteményesből, gazdaságból, a maradékhasznosítás, és a gluténmentes fogások favorizálása az aktuális éttermi trendek, a Trend Vendég&Hotel szaklap a Nation's Restaurant News nyomán, de mi tettünk az egészbe egy csavart, mert a HVG.hu-ról szemlézzük a tartalmat.

Soltvadkerti bor hozott két ezüstöt Franciaországból

Május 03. 07:00
A Font Pincészet a Bordeux-i Challenge International du Vin versenyen ezüst érmet kaptak a 2014-es Cserszegi Fűszeres és Kékfrankos Rosé boraikra. Font Gábor borász mellett a vállalkozást Ifj. Font Sándor, a testvére vezeti, de például Petzold Attila sommelier szaktanácsadó is segíti a munkájukat.
 
Font Gáborral itt közöl egy interjút a Bácsmegye.hu.

A borászokra is utaznak a pénzügyőrök!

Május 02. 20:44
Többek között pincészeteknél is lehet számítani pénzügyőrök ellenőrzésére, idén ugyanis a jövedéki termékek előállítása, forgalmazása van a fókuszban - írja a Teol.hu.

Szigorodik a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzése

Május 02. 18:03
Számos területtel lehetne szélesíteni a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködését, például a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzésével - mondta a belügyminiszter Budapesten. Pintér Sándor arról beszélt: azt tapasztalják, hogy az éjszakai szórakozóhelyeken 14 év alatti fiatalok is megjelennek, és sok esetben alkoholt is fogyasztanak. Mint mondta, a tanácskozás után várja a javaslatokat, hogyan tudnának részt venni a közterület-felügyelők ennek ellenőrzésében - olvasható a Jogiforum.hu-n.